L´alcalde Trias destaca la immensa aportació a la cultura catalana i l’intens compromís amb el país de Max Cahner : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la immensa aportació a la cultura catalana i l’intens compromís amb el país de Max Cahner

14/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu condol per la mort de Max Cahner, que va morir ahir als 76 anys. L’alcalde ha destacat la immensa aportació de Max Cahner a la cultura catalana i al seu intens compromís amb el nostre país, no només com a polític, com a editor i com a activista cultural, sinó també com a home profundament savi.

 

L’alcalde ha recordat que Max Cahner als anys 60, “en un temps de dictadura i de sotmetiment de la nostra llengua i de la nostra cultura,” va fer possible l’edició de la Gran Enciclopèdia Catalana. Tal i com ha afirmat Trias, l’edició d’una enciclopèdia universal en català “era una fita tan ambiciosa com simbòlica, que només podia sorgir d’una actitud valenta, compromesa i patriòtica com la que definia Max Cahner”.

 

Xavier Trias ha recordat també que Cahner, com a conseller de Cultura i de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, va impulsar les institucions i infraestructures culturals bàsiques del nostre país. En aquest sentit, iniciatives com la creació de biblioteques o la recuperació del patrimoni monumental reflecteixen molt bé la importància de la seva tasca. Trias ha assenyalat que després de la seva “decisiva trajectòria” com a conseller, sempre va seguir treballant per a la universalitat de la cultura catalana, ja fos com a rector de la Universitat d’Estiu de Prada de Conflent, com a president i editor del diari Avui o com a professor a la Universitat de Barcelona.

 

“Max Cahner”, ha afegit Trias, “va ser un intel·lectual amarat de realitat, que en tot moment va estar a l’alçada de les circumstàncies. Va ser un erudit, un mestre i un lluitador per Catalunya, que ens ha llegat un exemple de vida que deixa una empremta inesborrable”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ condol/ Max Cahner/