Barcelona acull la mostra “Melody of Shenzhen: Lang Lang and his City” : Servei de Premsa

Barcelona acull la mostra “Melody of Shenzhen: Lang Lang and his City”

15/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous passat, 10 d’octubre, es va inaugurar al DHub de Barcelona una mostra de Disseny Gràfic Xinès, centrada en la ciutat de Shenzhen. L’acte d’inauguració de la mostra, que porta per títol “Melody of Shenzhen: Lang Lang and his City”, va comptar amb l’assistència del  pianista de renom internacional, Lang Lang, ambaixador de Bona Voluntat de Shenzhen, que va interpretar, hores abans d’actuar a L’Auditori, un petit repertori de piano especial per  a l’ocasió. A l’acte també hi van assistir Nie Zhenguang, director general d’Afers Estrangers i Exteriors del Comitè Permanent del Congrés Popular de Shenzhen, Qu Shengwu, cònsol general de la Xina a Barcelona, i el regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí. La inauguració va comptar amb un públic nombrós amb representació del món empresarial Barceloní i, també, amb diversos representants de la comunitat xinesa a Barcelona.

Els contactes de Barcelona amb la ciutat de Shenzhen han experimentat, en els darrers mesos, una evolució important que ha permès intensificar les relacions entre les dues ciutats i que tenen efectes positius en les futures relacions econòmiques entre ambdues ciutats. El viatge de l’alcalde Xavier Trias, el juliol de l’any passat, els contactes establerts en el decurs del mateix i, en especial, la seva trobada amb l’alcalde de Shenzhen, Xu Qin, han representat un punt d’inflexió i una millora en aquest sentit.

Aquesta exposició, que romandrà oberta al DHub fins el proper 27 d’octubre, està organitzada per la ciutat de Shenzhen, autèntica ‘meca’ del disseny contemporani xinès. Es tracta de la primera població xinesa en tenir el títol de “Ciutat del Disseny” atorgat per la UNESCO. L’objectiu d’aquesta mostra de disseny gràfic és la de formar una plataforma per a la comunicació i divulgació del disseny de Shenzhen, facilitant la comunicació amb els dissenyadors catalans i enfortint la mútua col·laboració.





Paraules clau

Disseny/ Shenzhen/