Cristina Iniesta: “Barcelona ha de ser una ciutat cardioprotegida” : Servei de Premsa

Cristina Iniesta: “Barcelona ha de ser una ciutat cardioprotegida”

16/10/2013

La Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha expressat avui el compromís del consistori perquè la ciutat sigui “una ciutat cardioprotegida”. Coincidint amb la celebració del primer Dia Europeu de la Conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca, el consistori ha iniciat avui una col·laboració amb el Consell Català de Ressuscitació i Creu Roja, per a formar els treballadors municipals sobre maniobres de recuperació cardiorespiratòria.

La iniciativa busca conscienciar el personal de la importància de reaccionar ràpidament i de forma adequada en els minuts immediatament posteriors als primers signes d’un accident cardiorespiratori. Iniesta ha recordat que “es poden salvar 100.000 persones cada any a Europa si assolim les taxes dels països capdavanters i que millor entrenen els seus ciutadans  sobre com recuperar un cor aturat”.

Segons les dades que ha donat avui el president del Consell Català de Ressuscitació, Manuel Cerdà, la parada cardiorespiratòria és la responsable d’una mort cada dues hores i mitja a Catalunya, al voltant de 10 al dia, cinc vegades més que les morts produïdes per accident de trànsit. A Barcelona, es calcula que cada dia mores dues persones per mort sobtada.

Cristina Iniesta també ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona està promovent la col•locació d’aparells desfibril•ladors en instal•lacions públiques, tant esportives com culturals, perquè estiguin a l’abast dels usuaris. També està formant els seus gestors per a la seva correcta utilització.

Iniesta també ha elogiat la iniciativa del Consell Català de Ressuscitació d’engegar un programa de formació per a escolars sobre maniobres de ressuscitació a les mateixes aules, que du el lema ‘Nens salvant vides, aprenent a fer RCP a l’Escola’. “Els nois i noies són els ciutadans del futur, i cal que estiguin preparats”, ha conclòs Iniesta.Compartiu aquest contingut