El registre Gaudir + BCN ja està operatiu : Servei de Premsa

El registre Gaudir + BCN ja està operatiu

17/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El registre Gaudir+BCN ja està operatiu i tots els ciutadans que ho desitgin ja poden formar-ne part. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que potencia la cultura i la història de la ciutat, especialment envers la figura d’Antoni Gaudí, i l’acosta als ciutadans i als visitants. Qualsevol persona que hi tingui interès pot formar-ne part i així accedir a diferents avantatges com gaudir un cop l’any d’una ruta guiada per la ciutat, rebre un butlletí trimestral amb novetats i propostes culturals i retirar una entrada diària a la Zona Monumental del Park Güell.

Es tracta d’un registre gratuït al que tothom que hi estigui interessat hi pot accedir. Per formar-ne part, només cal dirigir-se de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a la Plaça Sant Miquel, i formalitzar la inscripció. L’Oficina té un horari de 08.30h a 20h, de dilluns a dissabtes. Els menors de 14 anys poden associar-se a un adult que els representi, prèvia presentació del llibre de família o el certificat de convivència, i no cal que es presentin personalment. Es pot donar la situació en que un menor de 14 anys pugui estar associat a diferents adults, sempre i quan hi existeixi parentiu.

Per a registrar-se, serà necessari, a més de les dades personals, un escaneig de l’empremta dactilar del dit índex, que servirà com a identificador de l’usuari a l’hora de, per exemple, recollir les entrades pel Park Güell. El registre es farà efectiu passats 7 dies, quan l’usuari rebi la contrasenya per accedir a la seva zona de reserva d’entrades de www.gaudirmesbcn.cat.

 

Reserva de les activitats

Un cop l’usuari hagi rebut la seva contrasenya, ja podrà accedir a la reserva d’activitats. Per reservar les entrades per al Park Güell s’ha d’entrar a la zona d’usuaris de la web i s’han de seguir les instruccions explicades al document adjunt; per als casos excepcionals, que no disposin d’accés a la xarxa, s’habilita un servei de reserva telefònica. Són entrades individuals, tot i que serà possible fer reserves conjuntes afegint altres membres del registre i als menors associats. Les entrades es podran recollir tant a les taquilles del Park Güell com als cinc caixers automàtics distribuïts per la zona (veure mapa al document adjunt). Per tal d’identificar a l’usuari, el caixer demanarà les dades i l’empremta dactilar.

L’accés a la Zona Monumental s’efectuarà pels punts d’accés, on el personal autoritzat del Park llegirà el codi QR de cada entrada. En el cas que es consideri oportú, es podrà demanar el DNI o NIE de l’usuari. El màxim d’entrades per persona és d’una al dia, i no permet tornar a accedir a la zona. Si un usuari faci un mal ús del servei, es podrà bloquejar el seu compte.

Gaudir+BCN ofereix també la possibilitat de fer una ruta guiada per una zona emblemàtica de la ciutat, que també s’haurà de reservar a través de la web. En principi, està previst que cada usuari pugui fer-la una vegada a l’any, tot i que si hi ha aforament disponible s’autoritzarà la repetició previ pas per una llista d’espera. Entre novembre de 2013 i 2014, la proposta cultural és una ruta pels 3 turons de Barcelona, que ha estat elaborada pel museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

 

Veïns i comunitats educatives

El nou règim d’accés a la Zona Monumental del Park Güell començarà el proper 25 d’octubre. L’àrea regulada únicament afecta el 7,9% del parc i només en horari turístic; el 92,1% restant és de lliure accés. Ja s’han expedit més de 20.000 carnets personals entre els veïns empadronats dels barris adjacents del Coll, Vallcarca-Penitents, La Salut, El Carmel i Can Baró, que tindran accés lliure durant tots els dies de l’any. A més, també s’han entregat, aproximadament, 6.500 acreditacions per als alumnes, acompanyants, professorat i PAS dels centres escolars de l’entorn del Park, que els permetrà la lliure circulació i l’accés a la zona regulada.

 

Regulació de l’accés a la Zona Monumental. Zona d’actuació

 

Taquilles i accessos

 

Situació dels caixers automàtics





Paraules clau

entrades/ Gaudir + BCN/ park güell/