Trias defensa una candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern “que tingui el màxim consens i totes les garanties de guanyar” : Servei de Premsa

Trias defensa una candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern “que tingui el màxim consens i totes les garanties de guanyar”

17/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat avui una candidatura olímpica d’hivern “que tingui el màxim consens polític i totes les garanties de guanyar”, sigui la de 2022 o la de 2026. Trias així ho ha afirmat després de reunir-se, durant prop de dues hores a l’Ajuntament de Barcelona, amb la cinquantena d’alcaldes, representants de consells comarcals i de diputacions que formen part del Comitè Territorial de la candidatura Barcelona-Pirineu 2022.

Comitè Territorial Candidatura BCN Pirineus
Durant la seva intervenció, Xavier Trias ha exposat als alcaldes del Pirineu tots els avantatges i inconvenients de presentar candidatura, tant pel 2022 com per al 2026, així com les impressions que ha produït el projecte als diferents organismes a qui ha anat a visitar les últimes setmanes. Ha explicat que el president del president del COI, Thomas Bach, en la seva visita a la seu de l’organisme a Lausane li va expressar l’entusiasme de la família olímpica vers Barcelona, així com el prestigi que té la ciutat per la seva capacitat organitzativa en l’àmbit dels esdeveniments esportius.

Ha afegit que aquest li va traslladar unes reflexions sobre la proposta de candidatura de Barcelona, “no per criticar-la sinó per millorar la nostra aposta”, entre elles la necessitat d’explicar el projecte de forma detallada, que es pugui entendre la relació entre Barcelona i la muntanya, la proximitat entre els dos nuclis així com l’aposta decidida de les administracions per a promoure els esports d’hivern.

Després de la reunió amb els alcaldes, l’alcalde ha destacat la unitat dels alcaldes del territori en favor dels Jocs. “Tot el territori, sense cap veu discordant, té un gran entusiasme, i també té pressa perquè apostem pel 2022”, ha dit, un factor que ha agraït. I en aquest sentit ha demanat també el mateix consens als grups municipals de Barcelona, perquè “caldrà fer una consulta ciutadana”, i això “no serà possible sense el suport i la unitat de les forces polítiques a l’Ajuntament”. “Tothom”, ha dit, “ha d’exposar la seva aposta. La meva és pel 2022 i, si no pot ser, pel 2026. Però cal que tots els partits exposin la seva posició i després prendrem la decisió”, ha dit.

 





Paraules clau

Jocs Olímpics/