Mercat de Mercats rep 260.000 visitants en tres dies : Servei de Premsa

Mercat de Mercats rep 260.000 visitants en tres dies

20/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge ha tancat portes la IV edició de la fira Mercat de Mercats. Pel regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi, la fira és “el millor reflex de l’estil de vida de Barcelona” i de “l’aposta de la ciutat pels seus mercats municipals”. El regidor ha animat tots els ciutadans a tornar a repetir l’experiència l’any vinent, en la V edició de Mercat de Mercats que, per Blasi, és un esdeveniment “singular” que reuneix en un sol espai productors, comerciants i cuiners permet apropar a la gent “la millor forma de tractar i conèixer el millor producte de mercat”.

Unes 260.000 persones han passat per l’avinguda de la Catedral de Barcelona des de divendres, la qual cosa significa un increment del 5% respecte a l’any passat. Els visitants han pogut gaudir de 44 parades de mercats municipals de Barcelona, 40 de productors de proximitat, 16 cellers de vins i caves i 14 bars i restaurants que han ofert algunes de les seves millors tapes. Durant els tres dies de la fira, s’han venut 55.000 tiquets de degustació.

El bon temps i la gran afluència de públic en un ambient festiu i familiar han estat les notes predominants durant tots els dies. Les dues aules (Aula Gastronòmica i Celler del Sumiller) s’han omplert per veure en directe alguns dels millors especialistes del món del vi i 22 cuiners que sumen 16 estrelles Michelin acompanyats en molts casos de comerciants dels mercats de Barcelona. Unes 5.000 persones han passat pel mig centenar d’activitats programades, totes de lliure accés.

Precisament, l’última jornada ha destacat pel col·loqui sobre els lligams entre la cuina catalana i la basca que han protagonitzat els cuiners Juan Mari Arzak i Carles Gaig. “La nova cuina basca va ser la base de la gran revolució de la cuina catalana que ha liderat Ferran Adrià”, han coincidit tots dos en una conversa que ha desbordat l’aforament de l’Aula Gastronòmica, i que molta gent ha seguit drets des de l’exterior. “És una fira màgica i increïble”, ha manifestat el cuiner basc.

La IV edició de Mercat de Mercats ha estat un èxit tant pels seus visitants, que han pogut descobrir i degustar els millors productes frescos del país, com pels comerciants i productors, que s’han apropat al gran públic en un indret privilegiat com és l’avinguda de la Catedral tot obtenint un important volum de vendes.





Paraules clau

mercats/