Acord per la cessió d’uns terrenys que permetran ampliar el pati de l’escola Cavall Bernat, al districte de Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Acord per la cessió d’uns terrenys que permetran ampliar el pati de l’escola Cavall Bernat, al districte de Sants-Montjuïc

21/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb la companyia Citroën per la cessió d’uns terrenys de la sucursal de Badal d’aquesta companyia automobilística, situats a la Rambla de Badal. Aquest acord, que es formalitzarà en els propers dies, preveu la cessió provisional i per un termini de 3 anys de part del solar que aquesta companyia té a la Rambla de Badal a tocar de l’escola Cavall Bernat.

La superfície del terreny cedit és de 560m2, que es destinaran a l’ampliació del pati de l’escola, que està a tocar. Un cop formalitzada la cessió, que no té cap cost econòmic per a l’Ajuntament, el Consorci d’Educació realitzarà les obres de condicionament de l’espai necessàries per tal que aquest 560 m2 de terreny puguin quedar integrats al pati actual. Al llarg d’aquest curs l’escola disposarà d’aquest nou espai.

Vista terrenys

La cessió d’aquest terreny, -que tot i tenir un caràcter provisional, en l’acord quedarà especificat com es resol urbanísticament de forma definitiva-  a banda de permetre l’ampliació del pati de l’escola també permetrà eliminar un racó que genera inseguretat entre els veïns i entre la comunitat escolar. El racó es crea en el pas inferior de les vies de tren, a la Rambla Badal, concretament en el tros que connecta amb el carrer d’Antoni de Capmany. És un punt amb molt poca visibilitat, fet que provoca una gran sensació d’inseguretat. Aquest pas és molt utilitzat a més a més per la comunicat educativa perquè està just a tocar de l’escola Cavall Bernat. Ha estat una reivindicació molt insistent tant del barri com de l’escola l’eliminació d’aquest racó.

Amb la cessió del terreny, es podrà també dur a terme una modificació de la tanca perimetral de l’escola a la part que toca a la Rambla Badal, amb la qual alhora es podrà donar un traçat recte al pas inferior que connecta amb el carrer Antoni de Capmany, fet que eliminarà el revolt actual.





Paraules clau

Badal/ Sants-Montjuic/