Trias: “El Cercle Artístic de Sant Lluc ha estat una eina clau en el foment de la vida cultural de Barcelona i de Catalunya” : Servei de Premsa

Trias: “El Cercle Artístic de Sant Lluc ha estat una eina clau en el foment de la vida cultural de Barcelona i de Catalunya”

21/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquesta tarda que “el Cercle Artístic de Sant Lluc ha estat una eina clau en el foment de la vida cultural de Barcelona i de Catalunya”. Trias ha presidit al Saló de Cent, l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al Cercle Artístic de Sant Lluc pels seus cent vint anys d’inestimable labor en la pràctica artística i l’activa i infatigable acció de foment de la vida cultural de Catalunya. A l’acte hi ha assistit Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; Lluís Utrilla, president del Cercle Artístic de Sant Lluc, i socis de l’entitat. L’actriu Margarida Minguillón ha llegit la glossa en nom del poeta i pintor, Narcís Comadira, també present a l’acte.

Lliurament de la Madalla d'Or al Mèrit Cultural al Cercle Artístic de Sant Lluc

Trias ha felicitat al Cercle i a tots els seus socis i ha destacat que el guardó és un “merescut reconeixement” a una entitat que des de fa 120 anys està treballant, amb esforç i entusiasme, pel foment de l’art i la cultura a Barcelona i a Catalunya. “Barcelona”, ha dit, “és una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar; i això és gràcies a la feina de moltes persones, entitats i institucions, com el Cercle Artístic de Sant Lluc”.

Com ha assenyalat Trias, la relació d’artistes i d’entitats que han estat vinculats al Cercle al llarg de la història: Miró, els germans Llimona, Gaudí, Puig i Cadafalch, la Coral Sant Jordi…, “és impressionant”. “Tot plegat demostra que la cultura és un dels senyals d’identitat d’aquesta ciutat. És un dels nostres millors actius. Sense la força dels cercles artístics, dels orfeons, dels ateneus i dels creadors, estaríem parlant d’una altra Barcelona, i probablement també, d’una altra Catalunya”.

El Cercle ha estat i segueix sent un espai de trobada per als amants de l’art i de la cultura, avui des de l’esplèndid Palau Mercader, “una seu àmplia, còmoda, digna d’una entitat cultural del segle XXI”, que es va rehabilitar gràcies a la iniciativa conjunta de les administracions, els socis de l’entitat i patrocinadors.

Xavier Trias ha destacat que el Cercle és un “centre obert al barri i a la ciutat, no només als socis, sinó a tots els que volen aprendre de les nombroses disciplines artístiques i de les activitats que s’hi celebren” i ha afegit que “el paper del Cercle és més necessari que mai. En uns temps difícils com els que estem vivint, la cultura no és accessòria, tot el contrari. La cultura ens fa lliures, i és una de les eines més potents que tenim per encarar el futur amb confiança”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Cercle Artístic de Sant Lluc/ Medalla d’Or al Mèrit Cultural/