El Districte de Sants-Montjuïc enllesteix el projecte de cobertura i tancament de la pista poliesportiva del Parc de les 3 Xemeneies, al Poble-sec : Servei de Premsa

El Districte de Sants-Montjuïc enllesteix el projecte de cobertura i tancament de la pista poliesportiva del Parc de les 3 Xemeneies, al Poble-sec

22/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Sants-Montjuïc ultima el procés de redacció del projecte de remodelació, cobertura i tancament de la pista poliesportiva del Parc de les 3 Xemeneies, al barri del Poble-sec. Aquests dies aquest projecte ha estat presentat a les entitats esportives que utilitzen l’equipament, perquè hi facin les seves aportacions.

El projecte preveu la instal·lació d’una cobertura lleugera, aprofitant al màxim l’estructura actual de pilars. Preveu també instal·lar tancaments de façana amb estructures opaques fins a una alçada de 2,5 metres des del paviment, i la resta amb lames de fusta de pilar a pilar, per aconseguir una ventilació i una il·luminació naturals. El sistema de lames és el més adient per a instal·lacions esportives perquè afavoreix l’entrada de llum de tipus zenital i evita els enlluernaments i les zones d’ombra a les pistes d’esport.

3xe_1

El projecte de millora de les instal·lacions esportives del Parc de les 3 Xemeneies planteja crear una nova relació d’aquesta instal·lació amb el parc. El tancament suposarà la creació d’una estructura tancada amb la possibilitat de ser oberta al parc, perquè disposarà d’un conjunt de portes metàl·liques que es podrien obrir.

Això no obstant, l’objectiu és que funcioni com instal·lació esportiva de manera independent a la vida al parc. Tot i això, el disseny de l’estructura és coherent amb el seu entorn, i alhora combina materials que s’integren a la plaça: portes metàl·liques, tractades amb pintures antivandalisme, fusta i vidre.

A l’interior es crea un nou equipament esportiu, dotat de:

•    Una pista de futbol de sala de mides 18 x 38 mt
•    Dues pistes transversals de bàsquet per entrenament de mides 14 x 20 mt
•    Una pista longitudinal de bàsquet per campionats de mides 15 x 28 mt
•    Una pista longitudinal de voleibol (s’instal·laran els ancoratges dels postes de la xarxa) de mides 9 x 18 mt

L’equipament necessari per vestir totes aquestes pistes (cistelles, porteries, marcador, etc.) s’instal·larà de nou. De fet, les cistelles de bàsquet es penjaran de l’estructura de la coberta per donar més flexibilitat a les pistes. A més a més, l’equipament disposarà de grades desmuntables per a 126 persones. Finalment està previst reservar un espai per a magatzem de material.

El paviment de la pista, de goma reciclada, es canviarà per un de nou de les mateixes característiques. I està prevista també una nova instal·lació elèctrica per a la il·luminació de la pista amb sistemes d’estalvi energètic.
El projecte, que dóna una satisfacció llargament plantejada a una demanda de les entitats del barri, als clubs esportius i a l’entitat que gestiona l’equipament, i als usuaris, suposa una inversió de 828.378 euros, i l’execució està prevista per al 2014. A més a més, aquestes obres faran possible un aprofitament millor i més intens de les instal·lacions, ja que evitaran que quan plogui les instal·lacions quedin malmeses i inutilitzables durant dos dies, com passa ara per al perjudici dels gestors i dels usuaris de les instal·lacions.

3xe_2





Paraules clau

Parc de les 3 Xemeneies/ Poble-sec/ Sants-Montjuic/