Trias ressalta que ser la ciutat convidada a la Beijing Design Week és una oportunitat única per presentar a escala internacional el disseny que es fa a Barcelona : Servei de Premsa

Trias ressalta que ser la ciutat convidada a la Beijing Design Week és una oportunitat única per presentar a escala internacional el disseny que es fa a Barcelona

24/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde Trias acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d’alcalde Jaume Ciurana; i Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull; ha ofert una roda de premsa al Palau Baró de Quadras per anunciar que Barcelona serà la ciutat convidada a la Beijing Design Week (BJDW) el proper 2014. La roda de premsa també ha servit per presentar el Palau Baró de Quadras com a nova seu de l’Institut Ramon Llull. L’edifici, bon exemple del millor modernisme de Puig i Cadafalch, fa poc allotjava la Casa Àsia, que s’ha traslladat al recinte modernista de Sant Pau, i anys enrere el Museu de la Música, que forma part del conjunt d’equipaments que hi ha a L’Auditori.

En la seva intervenció l’alcalde ha destacat la tasca fonamental de l’Institut Ramon Llull per a la projecció de la cultura catalana, “el Llull és una eina clau per a la projecció de la nostra llengua i la nostra cultura”. Trias ha explicat que la cessió d’aquest magnífic edifici per a les activitats de l’Institut Ramon Llull coincideix amb l’entrada de l’Ajuntament de Barcelona al Consorci de l’Institut Ramon Llull, com ja es va anunciar fa uns mesos. L’alcalde ha assenyalat que Barcelona, com a capital de Catalunya i de la catalanitat, ha d’exercir com a tal, el que implica col·laborar amb altres administracions, Barcelona, ha dit, també ha de ser coneguda com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació i també de benestar, “tot té sentit si és pel benestar de la gent i per això sumar esforços i la col·laboració entre administracions és més necessària que mai en l’actual context de crisi econòmica.

L’alcalde ha qualificat de molt important que Barcelona hagi estat escollida com a ciutat convidada de la Beijing Design Week del 2014. Trias ha recordat que l’estiu del 2012 va encapçalar un viatge institucional a la Xina, i que a Pequín es va entrevistar amb el seu per tractar sobre diversos projectes d’intercanvi entre Barcelona i Pequín, entre d’altres el disseny, alguns d’aquells projectes d’intercanvi estan arribant a bon port, com el que avui s’ha presentat.

L’alcalde ha afirmat que “s’ha escollit Barcelona perquè té una bona marca però també perquè tenim bons professionals, no ens cau del cel”. A la Beijing Design Week han estat convidades ciutats com Londres, Milà i Amsterdam. Com ha assenyalat l’alcalde ser la ciutat convidada d’aquest esdeveniment que rep 3,5 milions de visitants en una setmana, “és una oportunitat única per presentar a escala internacional el disseny que es fa a Barcelona”. La concepció del disseny en aquest certamen és molt àmplia i servirà per mostrar el millor del nostre disseny, arquitectura i urbanisme, però també en gastronomia, smart cities i tecnologia mòbil. Barcelona, ha explicat Trias, està creant un concepte de ciutat puntera en aquest camp i ha anunciat que la presentació de les línies mestres del projecte de la BJDW tindrà lloc durant el congrés de telefonia mòbil que se celebrarà al proper mes de febrer a Barcelona.

L’alcalde ha destacat la coincidència de que la BJDW se celebri l’any vinent, un any molt important per la ciutat en què s’inaugurarà definitivament el DHUB, “una peça clau per promoure el disseny i la creativitat. “Junts podem fer moltes coses, podem projectar la nostra ciutat i Catalunya, aquest procés ens ha de generar orgull”, ha finalitzat Trias.

Visita Institut Ramon Llull

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assenyalat que “estem davant un esdeveniment de màxima importància per al país, i la jugarem plegats Generalitat i Ajuntament de Barcelona”. De la seva banda, el director de l’IRL, Àlex Susanna, ha afirmat que “aquest és el projecte de projecció internacional de la nostra cultura més important després de la Fira del Llibre de Frankfurt 2007”





Paraules clau

Alcalde Trias/ Institut Ramon Llull/