Maite Fandos reconeix el treball diari d’entitats i clubs esportius de Gràcia durant la XVI edició dels premis Nit de l’Esport : Servei de Premsa

Maite Fandos reconeix el treball diari d’entitats i clubs esportius de Gràcia durant la XVI edició dels premis Nit de l’Esport

25/10/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Gràcia ha reconegut amb el premi al millor esportista masculí dels Premis Nit de l’Esport el jove tenista Eduard Güell. Güell, que ha rebut el premi de mans de la regidora de Gràcia i tinenta d’alcalde d’Esports, Maite Fandos, ha realitzat una temporada que l’ha portat a ser el número 12 del rànquing, amb una projecció immillorable.

El jurat d’enguany l’han composat Maite Fandos; Eduard Berraondo, periodista; Lola Garcia, periodista esportiva; Guillem Espriu, regidor adscrit al districte; Iñaki Aguilar, porter de la selecció espanyola de waterpolo i gracienc; Gil Madroño, president UBAE Perill; Josep Antoni Torralba, representant del G6, Joan Such, sotspresident junta Club Esportiu La Salle Gracia; i Teresa Batet, gerent de l’Institut Barcelona Esports (IBE).

El jurat ha premiat també la gimnasta Andrea Matillas amb el mateix guardó, el premi al millor esportista, en la categoria femenina. Matillas, durant la temporada 2012-2013 ha desenvolupat una trajectòria gimnàstica encarada al alt rendiment, i al cicle olímpic que li pertoca (2012-2016). El jurat ha reconegut la capacitat de sofriment i dedicació de la gimnasta en aquest esport tan dur i bonic.

El waterpolista Francesc Granada i Sales, que enguany ha aconseguit ser el número 12 en la Natació Màsters, ha estat reconegut amb el guardó  de millor trajectòria esportiva individual. Granada va començar a nedar als 5 anys al Club Natació Atlètic. Des dels 17 i fins als 29 anys va estar lligat al Club Natació Catalunya en l´àrea de waterpolo assolint grans èxits esportius a nivell absolut. L´any 2009 va tornar a la seva vida esportiva lligada a la competició, va provar a la Natació Màsters, on fins el dia d´avui encara competeix. En aquests moments, segueix vinculat a aquest esport, difonent i donant a conèixer la natació en aigües obertes.

En aquesta modalitat, el finalista ha estat Plínio Pardo. El jurat ha valorat Pardo com un exemple de  motivació en la pràctica de l’esport, participant en competicions oficials amb una edat força exemplar, 80 anys, i aconseguint fites importants.

Durant l’acte, que s’ha celebrat al Centre Artesà Tradicionàrius, Maite Fandos ha recordat que “Gràcia és un dels districtes de la ciutat amb un teixit social més ric i divers, reflex de la seva singularitat i personalitat pròpies. Aquesta circumstància, present en molts àmbits, no és pas una excepció en el món de l’esport, i bona prova d’això son la gran quantitat i qualitat de candidatures presentades en aquesta edició de la Nit de l’Esport”.

 En aquest sentit ha recordat que “sense el treball diari que feu les entitats, clubs i esportistes de la ciutat i per tant del nostre districte, res d’això seria possible, i és per això que vull reiterar-vos el meu reconeixement com a regidora de Gràcia, i també com a tinent d’alcalde d’esports de la ciutat”.

Els guardonats han rebut els premis de mans dels consellers dels diferents grups municipals del districte de Gràcia, de la regidora Maite Fandos i de la presidenta del consell del districte, Isabel Ribas.

Els altres premis de la Nit de l’Esport:

Millor iniciativa pedagògica lligada a l’esport.

Escola d’activitats aquàtiques del Club Natació Catalunya

Aquesta escola d’activitats aquàtiques va més enllà de l’aprenentatge de tècniques. Incorpora la formació en valors cabdals per a la nostra societat, a partir de la passió per la seva pràctica, formant persones i el futur de la nostra societat.

Millor iniciativa social lligada a l’esport.

Lluïsos de Gràcia i AcidH (Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà) van arribar a un acord de col•laboració per tal de sensibilitzar sobre la pràctica del bàsquet per part de les persones amb intel•ligència límit. Gràcies a aquest acord s’han impulsat partits amistosos i activitat conjuntes i sobretot la creació dels nous equips Lluïsos-AcidH (Masculí i femení), integrats per persones amb intel•ligència límit.

Millor iniciativa comunicativa lligada a l’esport.

A ‘l’Escapulat’. El Club Esportiu Europa difon les seves actuacions esportives a través d’aquest periòdic, símbol d’un club arrelat a la nostra Vila.

Millor equip masculí.

El primer equip del Club d’escacs Tres Peons ha aconseguit el títol de campió de Catalunya de primera Divisió i l’ascens a la Divisió d’Honor.

 

Millor equip femení.

L’Equip A del Club Esportiu Europa ha aconseguit l’ascens a la Divisió Nacional desprès d’una excel·lent temporada.

 

Millor trajectòria com a club o entitat.

El Club Esportiu Europa té una llarga trajectòria esportiva, vinculada a Gràcia, formant part de la seva història i del seu futur.





Paraules clau

esport/ Gràcia/