L’alcalde recorda la importància de sensibilitzar i prevenir l’ictus : Servei de Premsa

L’alcalde recorda la importància de sensibilitzar i prevenir l’ictus

28/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Xavier Trias ha participat avui a l’acte organitzat per la Fundació Ictus en commemoració del Dia Internacional d’aquesta malaltia, que s’ha celebrat aquest vespre al Teatre Romea. L’alcalde ha animat l’entitat a seguir fent pedagogia sobre els símptomes i com actuar davant d’aquests amb la màxima celeritat possible. “És tan important conèixer els símptomes per actuar ràpid”, ha dit, i per aixo “és bàsic que la societat civil i les institucions ens mobilitzem en dies com avui”.

L’alcalde ha agraït el suport que dóna la Fundació als malalts i les famílies, “una tasca que és molt important”, i a la que ha compromès el suport de l’Ajuntament de Barcelona. “Hem de treballar junts per acompanyar i atendre les persones afectades, i hem de seguir compartint aquests missatges i campanyes de prevenció”, ha assegurat.

L’alcalde també ha animat les persones que han patit un ictus, una malaltia cerebrovascular que pot provocar seqüeles importants, com la manca de mobilitat o de parla. “Moltes vegades, aquests malalts han de tornar a començar, i això no és un camí fàcil. Per això els malalts i les famílies necessiten molt de suport, i vosaltres els el doneu”, ha conclòs. La fundacio ha iniciat una tasca de grups d’ajuda mútua a mes d els serveis d’orientació i assessorament. “Esteu fent una gran tasca”, ha dit l’alcalde, que ha estat acompanyat per la Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

La Fundació Ictus, dirigida per Josep Grau, treballa amb persones que han patit un ictus i amb les seves famílies, i incideixen sobretot en el coneixement i la prevenció de la malaltia a través de campanyes de sensibilització i prevenció. Així mateix, la Fundació també treballa per a la investigació.





Paraules clau

ictus/