Barcelona i Viena acolliran del 2014 a 2019 el principal congrés europeu de gastroenterologia : Servei de Premsa

Barcelona i Viena acolliran del 2014 a 2019 el principal congrés europeu de gastroenterologia

30/10/2013

Barcelona acollirà conjuntament amb Viena el congrés anual de la United European Gastroenterology (UEG Week) del 2014 al 2019. Així ho ha anunciat aquest dimecres la UEG, de manera que les dues ciutats s’alternaran la seu d’un esdeveniment que reuneix cada any prop de 14.000 participants de fins a 120 països diferents i genera unes 50.000 pernoctacions a la ciutat escollida. Es tracta de la trobada europea més rellevant de l’especialitat, i permet comentar i debatre sobre les novetats científiques més recents relacionades amb la seva especialitat, alhora que ofereix als metges més joves una via de formació continuada mitjançant workshops especialitzats. La candidatura conjunta de la capital catalana i la austríaca ha assolit l’èxit després de la feina conjunta dels respectius convention bureaux, i la primera edició d’aquests cinc anys se celebrarà a Viena del 18 al 22 d’octubre de 2014. El 2015, el congrés s’organitzarà a Fira de Barcelona, i fins al 2019 continuaran celebrant-se les trobades en anys parells a Viena i en anys senars a Barcelona.

La segona tinenta d’alcalde i responsable d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha valorat molt satisfactòriament la decisió de la UEG, i ha assegurat que l’Ajuntament dóna suport als congressos sanitaris perquè són un “sector dinàmic i un motor de creixement i innovació pel qual aposten empreses, institucions, universitats i centres de recerca”. Així mateix, ha afegit que “concorden perfectament amb el nou model econòmic basat en el coneixement pel qual aposta Barcelona”.

Recasens ha agraït al Barcelona Convention Bureau de Turisme de Barcelona la seva tasca en la consecució de la fira, i ha remarcat que la tria de la candidatura catalana i austríaca demostra “l’alta capacitat de Barcelona de ser amfitriona d’aquests grans esdeveniments internacionals, que contribueixen a posicionar la marca Barcelona, especialment la d’aquells sectors estratègics i de valor afegit que tenen capacitat de reactivar l’economia”.

Per la seva banda, la delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha ressaltat que, a més de les sinergies positives que generen per a l’economia de la ciutat, congressos com aquest també “posen a l’abast dels investigadors de la ciutat el talent dels millors ponents de l’àmbit sanitari mundial, perquè puguin compartir i incorporar també coneixement mèdic”. A més, ha recordat que acollir la UEG Week va en sintonia amb l’objectiu que Barcelona sigui un referent en serveis de salut, recerca i innovació, i en el de vetllar perquè la salut pública estigui present a totes les polítiques municipals.Compartiu aquest contingut