L’estació de recàrrega per a motos elèctriques instal·lada a IESE Business School funciona a ple rendiment : Servei de Premsa

L’estació de recàrrega per a motos elèctriques instal·lada a IESE Business School funciona a ple rendiment

30/10/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’estació de recàrrega per a motos elèctriques ja està funcionant a ple rendiment davant la reconeguda escola de negocis IESE Business School, amb la finalitat de continuar fomentant la mobilitat elèctrica a la ciutat de Barcelona.

Aquesta iniciativa compta amb la participació de l’empresa Cooltra Motos, IESE Business School, l’Ajuntament de Barcelona, Iberdrola i Mobecpoint i és un exemple de la col•laboració públic-privada per potenciar l’ús de vehicles elèctrics a Barcelona i de com és possible potenciar el ús de vehicles elèctrics quan els stakeholders són capaços d’oferir solucions completes de mobilitat ajustades a les necessitats de l’usuari.

L’empresa Mobecpoint ha estat la responsable d’instal•lar i subministrar aquesta infraestructura per a la recàrrega de motos elèctriques, que va comptar amb l’ajuda del pla Movele promogut per l’IDAE. L’estació és propietat d’Iberdrola que actua com a gestor de càrrega, ha realitzat la instal•lació elèctrica i ha subministrat l’energia de forma gratuïta durant els dos últims anys. L’estació de recàrrega per a motos de l’IESE compta amb 9 endolls, i proveeix energia sostenible durant les 24h. A més incorpora tecnologia per reservar el punt de recàrrega. La ubicació del nou punt, a l’avinguda Pearson, aporta flexibilitat i autonomia a la mobilitat dels estudiants d’IESE, motiu pel qual accedir a moto elèctrica facilita els desplaçaments i l’accés a l’escola de negocis.

eCooltra ofereix avantatges especials per a estudiants . Gràcies a això actualment hi ha actives, només a IESE, més de 60 motos elèctriques Govecs Go ! S 3.4 en format de lloguer, convertint-se així en una de les experiències d’usuaris més importants d’Europa.

A Barcelona s’aposta per l’ús de motocicletes elèctriques a la ciutat, buscant la col•laboració del sector públic amb el sector privat. En aquest cas, el partenariat entre l’Ajuntament i les empreses de rènting de vehicles i fabricants d’equips de recàrrega permet desenvolupar serveis que ofereixen una solució completa i adaptada a les diferents necessitats de mobilitat dels estudiants i usuaris d’una escola de negocis . Amb aquesta iniciativa, a més , s’incorporen a la xarxa pública de punts de recàrrega les estacions creades des de les diferents iniciatives privades , com la de Ecooltra , IESE i Mobecpoint , amb 9 endolls que se sumen als més de 260 punts de la xarxa de Barcelona, en un model que es podria aplicar en altres centres d’estudi i treball de la ciutat .

Cooltra Motos

Cooltra Motos és l’empresa líder a Espanya en el món dels scooters de lloguer. Actualment té oficines a Barcelona, València, Mallorca, Eivissa, Formentera i Madrid. Paral•lelament ofereix més de 100 punts de lloguer de scooters a tot Europa, amb la màxima qualitat i flexibilitat a tots els seus clients .

L’empresa Cooltra Motos segueix apostant pel projecte eCooltra, un projecte innovador i ambiciós, mitjançant la implementació de 500 scooters elèctrics a la seva flota de motos de lloguer a tot el territori espanyol. Amb aquesta iniciativa es posa en marxa un nou servei de lloguer de motos elèctriques en format mensual, fomentant així la mobilitat elèctrica i sostenible a la ciutat de Barcelona .

L’avantatge del lloguer respecte de la compra a la tecnologia de vehicle elèctric consisteix entre d’altres avantatges en assumir tot el risc d’aquestes noves tecnologies de bateries, considerar la possibilitat de millora de les unitats ofertes amb l’avanç de la tecnologia, garantir el manteniment especialitzat i evitar que l’usuari realitzi una considerable despesa inicial de compra en una tecnologia canviant .

IESE Business School

L’IESE, l’escola de negocis de la Universitat de Navarra, és l’única escola de direcció d’empreses que ofereix formació per a directius en quatre continents, Europa, Àsia, Amèrica, i Àfrica. Fundada el 1958, compta avui amb campus a Barcelona i Madrid i seus a Nova York, Munic i São Paulo .

L’IESE està compromès amb la formació de líders que puguin imprimir una empremta profunda, positiva i duradora en les persones, en les empreses i en la societat gràcies a la seva professionalitat, integritat i esperit de servei. Durant els seus 50 anys d’història ha rebut molts reconeixements a nivell internacional, especialment en relació al seu programa insígnia, l’MBA.

L’MBA de dos anys de durada de l’IESE va ser el primer a Europa i es va establir el 1964 fruit del marc de col • laboració creat pel Comitè Harvard – IESE. Des de llavors, aquest programa és referent a nivell mundial per la internacionalitat dels seus estudiants, amb un 80% d’estrangers, i de la seva formació, amb mòduls a Nova York, Xangai, Munic, Madrid i Barcelona. I és que el programa MBA de l’IESE figura com primer d’Europa i cinquè del món, segons la publicació britànica The Economist.

Des del MBA i la resta dels seus programes, l’IESE col•labora activament en la promoció entre els seus estudiants de l’aplicació d’avenços tecnològics com el de la moto elèctrica a la seva vida diària personal i empresarial per contribuir a generar empreses més avançades i sostenibles.

Mobecpoint
Aquesta empresa formada per un grup d’emprenedors amb seu a Barcelona, ha apostat pel talent , la innovació i la qualitat per tal de fabricar noves estacions de recàrrega que puguin sumar a la nova era de la mobilitat .

L’activitat de Mobecpoint es basa en la instal•lació i explotació de punts de recàrrega especials per a motos. A més compta amb el suport de partners com Iberdrola o Schneider Electric, que aporten tant tecnologia com energia verda necessària per a les estacions.

Ajuntament de Barcelona

Per a l’Ajuntament de la ciutat l’aposta pel vehicle elèctric és irrevocable i aquesta iniciativa, com qualsevol altra amb objectius similars, té tot el suport municipal. La reducció de la contaminació per l’ús directe de combustibles fòssils, el canvi dels models de mobilitat i la pròpia transformació energètica de la ciutat són raons que encaixen aquesta iniciativa empresarial com una peça estratègica en el puzzle que des d’Hàbitat Urbà s’està arrelant per potenciar l’urbanisme de la ciutat amb l’avanç cap a l’autosuficiència energètica i la introducció de les noves tecnologies.

Iberdrola
L’empresa Iberdrola continua treballant la seva aposta en ferm per la sostenibilitat a favor de la mobilitat elèctrica. A més d’apropar els vehicles elèctrics als ciutadans de Barcelona, les empreses i les administracions, Iberdrola ha desenvolupat Recàrrega Verd Iberdrola, una solució integral de recàrrega intel•ligent a la mesura de les necessitats dels usuaris de vehicles elèctrics .





Paraules clau

motos elèctriques/