Bombers de Barcelona incorpora 27 nous efectius als Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament : Servei de Premsa

Bombers de Barcelona incorpora 27 nous efectius als Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament

31/10/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Aquest matí s’ha dut a terme l’acte de lliurament de diplomes dels 27 nous integrants de Bombers de Barcelona que avui han finalitzat el curs de formació l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

foto bombers

Els 27 bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament de Barcelona van iniciar a l’abril passat el Curs de formació bàsica per a bombers a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on hi han realitzat 700 hores teòrico-pràctiques. Superat el curs, a partir de l’1 de novembre, s’incorporaran als diferents parcs de bombers de la ciutat on hauran de realitzar 553 hores de pràctiques. Aquestes són les darrers dues fases del procés selectiu per accedir al cos de Bombers de Barcelona, la superació de les quals els habilitarà com a funcionaris de carrera de l’Ajuntament de Barcelona.

Ambdós blocs, el Curs a l’ISPC i les pràctiques al lloc de treball, els permetran fer més de la meitat de les 2.000 hores que fixa el cicle formatiu de grau mitjà; les 747 hores restants necessàries per obtenir el títol de tècnic en prevenció, extinció d’incendis i salvaments les podran realitzar en els propers quatre anys dins del programa de formació continuada de l’ISPC.

El primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha felicitat i ha donat la benvinguda als nous bombers, assegurant que avui entren a formar part d’un cos que “és un exemple de valors i de compromís amb la ciutadania”. Forn ha afirmat que els bombers ”sou uns grans professionals als quals tota la ciutadania admira i reconeix” i ha afegit que el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament “mereix la màxima atenció per part de la corporació municipal”. En aquest sentit, Forn ha reiterat “el compromís del Govern Municipal per continuar vetllant perquè la convivència i la seguretat de la ciutadania siguin una realitat”.

El director del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Manel Pardo, per la seva banda, ha assegurat que aquest servei públic “és un dels gestors i coordinadors de les emergències” i en aquest sentit ha animat als 27 nous bombers a continuar formant-se per tal de donar el millor servei, atès que “les necessitats dels ciutadans, són les nostres obligacions”. Pardo ha acabat la seva intervenció desitjant-los una gran carrera professional.

Finalment, la directora de l’ISPC, Núria Aymerich, ha expressat la importància de la professió dels bombers per a la societat i ha destacat “el gran compromís que adquireixen avui davant dels ciutadans; des d’ara el seu treball i la seva dedicació és un referent per a la seguretat a Catalunya i són un puntal important davant de les adversitats que poden patir els ciutadans”. Aymerich ha afegit als nous professionals que “aquest compromís, esforç i dedicació que assumeixen representen els valors que poden aportar a la societat, i en els moments que travessem necessitem més que mai referents de ciutadans compromesos com vostès”.

Programa i estructura del Curs

El Curs consta d’una part teòrica i d’una pràctica sobre coneixements del procediments i organització administrativa, i coneixements relacionats amb les tasques del bomber: coneixement del territori, extinció d’incendis urbans i industrials, salvaments i rescats, extinció d’incendis forestals, accidents amb risc químic, protecció civil, conducció de vehicles d’emergències, atenció sanitària i suport psicològic en situacions d’emergències, entre d’altres, i familiarització amb els equips de treball dels bombers i el seu funcionament.

D’acord amb que determina el Cicle formatiu de grau mitjà, enguany és la primera vegada que s’ha impartit un dels mòduls en llengua anglesa, incorporant terminologia tècnica i adaptant l’ensenyament de la llengua estrangera a l’àmbit professional i tècnic que capacitarà els futurs bombers a comunicar-se i accedir al coneixement publicat arreu.

Els bombers han realitzat pràctiques a diferents espais, com és la zona habilitada al parc de bombers de la Zona Franca, amb instal•lacions com el túnel de foc per a fer pràctiques d’intervenció en incendis urbans, o altres destinades a la intervenció en sinistres amb riscos tecnològics. També s’han utilitzat altres espais externs al recinte de l’Escola de Bombers i Protecció Civil per a les pràctiques sobre incendis forestals, els camps de foc per a pràctiques amb foc real o els circuits de conducció per a les pràctiques de conducció de vehicles d’emergència. Els alumnes també han visitat la sala de control de Bombers de Barcelona, o al recinte de cisternes de transport de mercaderies perilloses, emmarcat en la formació sobre riscos tecnològics.

Curs de formació bàsica per a bombers de l’Ajuntament de Barcelona

bomber_2

L’edició d’enguany ha comptat amb un 100% d’aspirants homes i l’edat mitjana del curs ha estat de 32 anys, un any més que la darrera edició.





Paraules clau

bombers/