L’Ajuntament i Repsol reforcen l’aposta per l’autogas : Servei de Premsa

L’Ajuntament i Repsol reforcen l’aposta per l’autogas

31/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Repsol i l’Ajuntament de Barcelona han signat un acord per promoure l’ús a la ciutat de l’AutoGas, també conegut com GLP d’automoció, que és ja el combustible alternatiu més utilitzat del món.

L’acord subscrit reforça el compromís de treball conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona i Repsol, iniciat el 2010, i contempla la instal•lació de 2 nous punts de subministrament a la ciutat abans de 2015, per als quals s’estudien diverses localitzacions entre les que es troben l’avinguda de Sarrià; el passeig de Valldaura i el carrer Potosí.

L’Ajuntament de Barcelona també estudiarà la possibilitat d’implantar bonificacions sobre l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica als vehicles propulsats amb GLP d’automoció, així com possibles bonificacions en les tarifes d’estacionaments públics i zones regulades, o l’ampliació dels temps de càrrega i descàrrega per als vehicles comercials que empren el GLP.

 

Barcelona comptarà amb 6 estacions d’AutoGas al 2015

Repsol compta actualment amb 4 punts de subministrament a la ciutat de Barcelona (Vila Olímpica, plaça Alfons Comín, Nus de Trinitat i Mercabarna) que ofereixen el GLP d’automoció al públic, que sumen fins a 19 a l’àrea metropolitana. La companyia energètica prossegueix amb el seu pla d’obertures de nous punts de subministrament i preveu arribar a 2015 a les 90 en el conjunt de Catalunya.

El conveni persegueix reforçar la col•laboració entre Ajuntament de Barcelona i Repsol per millorar la qualitat de l’aire, mitjançant el foment de l’ús del GLP d’automoció, per les seves baixes emissions d’òxids de nitrogen i de partícules, així com la seva contribució a reduir les emissions de gasos d’ efecte hivernacle .

L’AutoGas, a més de les seves qualitats mediambientals, representa un estalvi d’almenys un 20 per cent respecte als combustibles convencionals, el que reforça l’atractiu d’aquest combustible alternatiu, que és usat per uns 4.000 vehicles a Catalunya i més de 1.500 autobusos urbans en 25 ciutats europees. A Barcelona hi ha actualment uns 1.500 vehicles que utilitzen AutoGas, dels quals un 67% són taxis.





Paraules clau

Autogas/ glp automoció/ repsol/