Comencen les obres de renovació de la Plaça de la Sedeta, a Gràcia : Servei de Premsa

Comencen les obres de renovació de la Plaça de la Sedeta, a Gràcia

01/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns, dia 4 de novembre, s’iniciarà l’obra de remodelació de la Plaça de la Sedeta, al barri del Camp de’n Grassot de Gràcia, que durarà uns quatre mesos i que convertirà aquesta plaça en un espai més diàfan i obert. El projecte, impulsat pel districte de Gràcia, busca que la Plaça de la Sedeta acabi sent el punt de trobada de la vida cultural i lúdica dels veïns i veïnes del barri del Camp d’en Grassot.

L’obra té un pressupost de 491.043 euros i implicarà substituir l’arbrat actual, que està malmetent el paviment; fer una plaça més accessible, sense esglaons i desnivells; així com el canvi d’ubicació de la grada –l’amfiteatre situat a la façana del carrer Pare Claret–, situant-lo a la banda de la façana del Passatge Llavallol.

La regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos, ha explicat que amb aquesta reforma “perseguim un doble objectiu: d’una banda, millorar les condicions actuals de manteniment i accessibilitat de la plaça, i de l’altra, donar resposta a aquest peculiar indret, al voltant del qual s’hi apleguen diverses escoles i equipaments, tot preservant i potenciant el seu caràcter d’espai de trobada com a plaça major del barri, i a la vegada posant en valor la memòria històrica de la fàbrica que al seu dia va donar nom a aquesta plaça”.

Durant les obres, la plaça estarà tancada. Tot i així s’ha previst que en tot moment es pugui accedir al Centre Cívic de la Sedeta, així com a les grades i als bucs d’assaig.

En una segona fase, i un cop finalitzada l’obra de la plaça, s’ha previst la construcció d’un nou equipament, en aquest espai, consistent en un Centre d’Atenció i Recursos per a Famílies amb Adolescents, pioner a la ciutat, que vol ser referència d’atenció per a aquest col•lectiu a la ciutat. Es tracta d’un edifici sencer en planta baixa, amb uns 370 metres quadrats aproximadament, situat a la façana de Pare Claret, al que s’hi afegirà una planta soterrani.

La planta baixa es construirà a la mateixa cota de la plaça de la Sedeta, generant una nova coberta que serà accessible a nivell del carrer Pare Claret. Això farà que la plaça guanyi superfície útil. En aquest espai s’hi ubicarà un circuit d’exercicis per a la gent gran.

La planta del sotan de l’equipament acollirà bucs d’assaig i espais per a entitats. Els dos usos tindran accessos independents.

 

sedeta Imatge del projecte de remodelació de la plaça de la Sedeta





Paraules clau

Gràcia/ plaça de la sedeta/