L’Ajuntament organitza 13 sessions informatives per a joves que volen fer una estada a l’estranger : Servei de Premsa

L’Ajuntament organitza 13 sessions informatives per a joves que volen fer una estada a l’estranger

03/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria d’Adolescència i Joventut, organitza 13 sessions informatives en el marc de la campanya “Un món d’oportunitats!” dirigides als i les joves de la ciutat que estan interessats en marxar a l’estranger per motius d’estudis, de treball o voluntariat, amb l’objectiu que puguin iniciar els seus projectes de mobilitat amb les millors garanties possibles i oferir una orientació adequada a les seves necessitats.

Amb el lema “De BCN al món!”, la campanya, que s’inicia el proper 5 de novembre fins el 4 de desembre, abordarà qüestions i recursos que permetran als i les joves marxar ben preparats i evitar, així, imprevistos o falses expectatives.

Raimond Blasi, regidor d’Adolescència i Joventut, ha destacat que “un dels objectius de la regidoria és oferir als i les joves de la ciutat totes les eines disponibles per tal de formar-los i orientar-los”. Blasi també ha recordat que aquesta campanya neix després de quatre anys de cicles i tallers a nivell europeu a càrrec de l’Assessoria de Mobilitat Internacional, i en el darrer any, “degut a la demanda per part del joves, s’ha passat a informar sobre alternatives per marxar a destinacions internacionals”. En aquest sentit, aquestes sessions informatives comptaran amb la col·laboració d’ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives d’Alemanya, Brasil, Regne Unit, França, Canadà, Quebec, Japó, Xile, Argentina, Austràlia, Estats Units, Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia.

 La primera activitat tractarà, per una banda,  com estudiar a Alemanya, el seu sistema educatiu, les beques d’estudi facilitades pel govern alemany, etc. I per l’altra s’explicarà com trobar feina al país germànic: els seus sectors emergents, les possibles sortides laborals segons el coneixement de la llengua i els estudis cursats, etc. La resta de sessions i inscripcions es poden consultar en el següent enllaç, http://bit.ly/17bLKes. Les activitats, d’entrada gratuïta, tindran lloc als Punts d’Informació Juvenil (PIJ) de la ciutat. A més, es retransmetran en directe via streaming a través de la web www.bcn.cat/bcnalmon.

 

 

 

 





Paraules clau

estranger/ joves/