L’alcalde Trias demana que es prenguin decisions per evitar que es tornin a produir fets com els Raval : Servei de Premsa

L’alcalde Trias demana que es prenguin decisions per evitar que es tornin a produir fets com els Raval

06/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat que es prenguin decisions perquè no es tornin a produir fets com els Raval, que van provocar la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez després d’una actuació dels Mossos d’Esquadra. Trias ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans de comunicació després de presentar les inversions previstes per a les obres d’ampliació, reforma i millora de centres educatius públics de la ciutat de Barcelona durant l’any 2014.

L’alcalde ha explicat que ha parlat amb el conseller Ramon Espadaler del cas, a qui li ha demanat que prengui decisions i que s’esbrini què va passar perquè “les imatges que he vist no les vull veure a Barcelona”. Trias ha demanat respecte per a tothom, per la persona morta i per persones involucrades, així com pel procés judicial.

L’alcalde ha expressat el seu suport al conseller, “faci el que faci el conseller té el meu suport”, però també ha exigit aclarir els fets, “des del primer dia vaig dir-li al conseller que calia escatir els fets”, i prendre decisions, “amb fermesa i prudència per no equivocar-nos”. Trias ha afirmat que no és a ell a qui correspon prendre decisions en aquest cas, ja que la seva responsabilitat és sobre el cos de la Guàrdia Urbana i treballar per una bona coordinació entre aquest cos i el dels Mossos d’Esquadra, “jo sé quin paper tinc i no és el d’incendiar”.

L’alcalde ha anunciat que el primer tinent d’alcalde, Joaquin Forn, va adreçar ahir una carta a la presidenta de la Comissió de Seguretat demanant una convocatòria extraordinària per informar dels fets. Trias ha demanat a tots els grups que no utilitzin el cas i que siguin exigents però alhora responsables perquè la seguretat és un tema molt delicat.

L’alcalde ha demanat també que no es vulgui extrapolar el cas i ha assegurat que des de principi de mandat en matèria de seguretat, i gràcies a la coordinació entre els cossos dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, la situació a Ciutat Vella ha millorat molt.





Paraules clau

Alcalde Trias/