Barcelona i Buenos Aires acorden enfortir i incrementar les relacions entre ambdues ciutats : Servei de Premsa

Barcelona i Buenos Aires acorden enfortir i incrementar les relacions entre ambdues ciutats

07/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit avui a l’Ajuntament amb Mauricio Macri, cap de govern de la ciutat de Buenos Aires. A la reunió també hi han assistit Fulvio Pompeo, sotssecretari de Relacions Internacionals de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires; i, per part del consistori barceloní, Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, i el director general de Barcelona Regional (BR), Willy Müller. Els dos alcaldes han acordat enfortir i incrementar les relacions entre ambdues ciutats.

Rebo a Mauricio Macri, l'alcalde de Buenos Aires

Els ajuntaments de Barcelona i Buenos Aires estan treballant en la redacció d’un conveni marc de cooperació, que se signarà en els propers mesos, per promoure activitats conjuntes i intercanvis d’experiències, informació i coneixement en diferents àrees (desenvolupament econòmic, cultura, turisme, educació i desenvolupament social, desenvolupament urbà, medi ambient i espais públic, noves tecnologies, smart cities) amb l’objectiu d’enfortir i incrementar les relacions entre ambdues ciutats aprofundint els vincles existents.

L’alcalde Trias ha explicat al seu homòleg argentí el desplegament de la xarxa ortogonal d’autobús –aquest matí Trias ha presentat la segona fase de la implantació d’aquesta xarxa- i Macri s’hi ha mostrat molt interessat. L’alcalde de Barcelona també ha exposat l’aposta de Barcelona per les noves tecnologies com a eix de desenvolupament urbà, sense oblidar que treballar per la ciutat vol dir fer-ho per les persones que hi viuen, i, per tant, cal apostar fort per les polítiques socials (immigració, habitatge social…).

Mauricio Macri ha expressat l’interès de la seva ciutat en conèixer l’experiència barcelonina en la gestió de residus i en l’aplicació de els noves tecnologies per a la gestió urbana. En aquest sentit, una missió de BR viatjarà el proper mes de desembre a la capital argentina per valorar possibles vies de treball conjunt en aquest àmbit.

L’alcalde de Buenos Aires ha reiterat l’interès de la seva ciutat de formar part de la recent constituïda City Protocol Society, l’aliança de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca de tot el món que pretén definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i compartir solucions que ajudin a accelerar la seva transformació, impulsada per Barcelona.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Buenos Aires/