Xavier Trias: “Amb la Nova Xarxa de Bus estem fent un canvi perquè la gent senti el transport públic de superfície com una cosa fàcil d’utilitzar” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Amb la Nova Xarxa de Bus estem fent un canvi perquè la gent senti el transport públic de superfície com una cosa fàcil d’utilitzar”

07/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest matí a la presentació de la segona fase de la Nova Xarxa Bus, amb la qual a partir del 18 de novembre es realitzarà la implantació de cinc noves línies més a la ciutat: tres d’horitzontals i dues de verticals, que se sumaran a les cinc ja existents configurant deu eixos d’altes prestacions.

m_tmb131107_PH_066

L’alcalde ha destacat que la segona fase suposarà un pas molt important, mitjançant el qual es passarà del concepte de “línies” al concepte de “xarxa” i ha assegurat que “teníem un transport públic bo i que ara tindrem un transport públic molt millor”.

Trias ha destacat que amb la implantació de les noves línies es saltaran els límits de la ciutat de Barcelona i s’uniran tres municipis de l’àrea metropolitana i ha recordat que els autobusos de tots els eixos de la Nova Xarxa de Bus arribaran amb freqüències d’entre cinc i vuit minuts. En aquest sentit, l’alcalde ha ressaltat que a partir del 18 de novembre “el 30% dels usuaris dels autobusos de Barcelona ja es podran desplaçar amb la Nova Xarxa de Bus”.

Trias ha explicat que amb la nova xarxa la capital catalana està fent una aposta per l’smart city, i ha ressaltat la importància de comptar amb un transport públic que vagi de punta a punta de la ciutat, amb línies horitzontals i verticals, atès que facilitarà els desplaçaments i especialment a aquelles persones que no siguin usuàries habituals del transport públic. L’alcalde, ha afegit que la implantació d’aquest nou model exigeix un temps d’adaptació, però que quan la gent vegi que la xarxa funciona ja no només amb cinc línies sinó amb cinc més i així successivament, formant un concepte de “xarxa”, “la gent s’adonarà que és una autèntica revolució”.

Trias ha recordat que aquesta “és una aposta conceptual i política molt important” i “un projecte estratègic” i ha afirmat que per això és molt important la informació als usuaris. Per això se’ls acompanyarà amb prop de 200 informadors.

L’alcalde ha finalitzat explicant que estem fent “un canvi que els propers anys continuarem” perquè “la gent senti el transport públic de superfície com una cosa fàcil d’utilitzar”. L’obligació d’una ciutat, ha reblat, és potenciar el transport públic i volem que aquest sigui “eficient, eficaç, sostenible i comprensible”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ mobilitat/ nova xarxa autobús/