Xavier Trias anuncia la participació d’Israel com a país convidat a la Barcelona Design Week 2014 : Servei de Premsa

Xavier Trias anuncia la participació d’Israel com a país convidat a la Barcelona Design Week 2014

10/11/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcalde Trias, acompanyat del seu homòleg de Holon, Moti Sasson, ha anunciat que Israel serà el país convidat a la Barcelona Design Week 2014, organitzada anualment per BCD i que se celebrarà del 2 al 14 de juny. L’anunci s’ha fet en el marc de la visita de l’alcalde Xavier Trias al Design Museum de Holon, a la qual també hi han assistit, entre d’altres, Alon Sapan, director general del Centre Mediateque (conjunt cultural-artístic que inclou el museu, la biblioteca i el Centre de Recerca de Holon), Raphael Gamzou, subdirector general de Cultura del Ministeri de Relacions Exteriors d’Israel, i Lluís Vendrell, membre de la Comissió Executiva de BCD Barcelona Centre de Disseny.

Visita Design Museum Holon i BCD

Visita Design Museum Holon i BCD

El Design Museum Holon, obra de l’arquitecte Ron Arad, ha esdevingut en poc temps –es va inaugurar el març de 2010- un dels museus més importants del món del disseny i la cultura contemporània. Forma part de l’actual procés de transformació de la ciutat de Holon com a epicentre de la cultura i l’educació a Israel, sota el lideratge del seu alcalde Moti Sasson.

L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet de fer l’anunci a Holon, una ciutat amb característiques comunes amb Barcelona, capital de Catalunya, una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació. “Holon s’està convertint en un dels epicentres de la cultura i l’educació a Israel i aquest espai n’és un exemple i felicito el seu alcalde pel seu gran treball”. Com ha dit Trias ambdues ciutats volen promoure el disseny com a “element clau per a la cultura i el desenvolupament econòmic”. Trias ha afegit que el disseny és també “un poderós vincle d’amistat i col·laboració entre les nostres ciutats i països”.

Trias s’ha mostrat convençut que la participació d’Israel l’any vinent, gràcies a la col·laboració del Museu del Disseny de Holon, l’Ambaixada d’Israel a Espanya i de BCD Barcelona Centre de Disseny, “serà una oportunitat única per demostrar el potencial creatiu i emprenedor d’un país que és un líder mundial en tecnologia i recerca.”

Com ha assenyalat l’alcalde l’esperit empresarial i la innovació “són factors estratègics tant per a Israel com per Barcelona”, i seran els temes clau de l’àmplia varietat d’exposicions, conferències, tallers i reunions de treball que s’organitzaran. Trias ha ressaltat que “el disseny és també una manera de posar la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació al servei de les persones i millorar el seu benestar i qualitat de vida”

A parer de l’alcalde la participació d’Israel permetrà “compartir experiències i conèixer més sobre l’estat actual del disseny al país hebreu i aprendre’n. Serà una gran ocasió per trobar bones oportunitats d’entesa entre les empreses catalanes i israelianes.” “Gràcies a la participació d’Israel, la Barcelona Design Week tornarà a ser un gran èxit i espero que les relacions d’intercanvi que s’estableixin entre Israel i Barcelona seran molt positives, no només per una setmana, sinó d’ara en endavant.”

Per la seva banda, Lluís Vendrell ha apuntat que “l’emprenedoria creativa i la innovació són dos factors estratègics tant per Barcelona com per Israel i, en aquest sentit, la Barcelona Design Week és l’escenari ideal per enfortir els llaços existents, i per crear noves oportunitats de negoci entre les empreses i els emprenedors d’ambdós territoris”.

 

Barcelona Design Week 2014. ‘País Convidat: Israel’

Amb l’objectiu de mostrar el potencial creatiu i innovador d’Israel, i de facilitar sinergies i oportunitats de negoci amb professionals i empreses de Barcelona, la Barcelona Design Week 2014, inclourà un conjunt d’activitats en el marc de la iniciativa ‘País Convidat: Israel’, que comptarà amb la col·laboració del Design Museum de Holon i de l’Ambaixada d’Israel a Espanya.

Amb l’emprenedoria i la innovació com a temes clau – dos àmbits estratègics tant per Israel com per la ciutat de Barcelona- ‘País Convidat: Israel’ inclourà un programa d’activitats amb conferències, exposicions, trobades empresarials, sessions de networking i una taula rodona en què es debatrà sobre els sistemes d’emprenedoria creativa israelià i català.

Amb la seva participació a la Barcelona Design Week, Israel pren el relleu d’Àustria (2011), Suècia (2012) i els Països Baixos (2013) com a país convidat, i té l’oportunitat de mostrar el seu potencial creatiu i emprenedor en un esdeveniment de ressò internacional, així com d’enfortir els llaços comercials i institucionals amb la capital catalana.

La Barcelona Design Week, organitzada per BCD des del 2006, va tancar les portes de la darrera edició amb més de 5.000 assistents i 1.500 empreses i professionals que van participar en més de 70 activitats. En les seves vuit edicions, s’ha consolidat com la cita de referència del sector a Barcelona, i com una de les Design Weeks més importants en l’àmbit internacional. La Barcelona Design Week compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Barcelona Design Week 2014/ israel/