Jaume Ciurana i l’alcalde de Dublín homenatgen els homes i les dones que van lluitar a Barcelona el 1714 : Servei de Premsa

Jaume Ciurana i l’alcalde de Dublín homenatgen els homes i les dones que van lluitar a Barcelona el 1714

11/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha assistit a Dublín a un acte en reconeixement dels homes i les dones que van lluitar a Barcelona el 1714 i una crida a favor del la llibertat i els drets humans arreu del món. Durant l’acte, al qual hi ha assistit l’alcalde de Dublín, Oisín Quinn, s’ha descobert una placa situada al costat d’una olivera tricentenària. Aquest arbre que simbolitza la pau està ubicat a Cow’s Lane, al districte cultural del centre de la ciutat –el Temple Bar– i va ser una donació a la ciutat de Dublín de Bill Shipsey, fundador d’Art for Amnesty, que també era present a la cerimònia.

Barcelona Tree Plaque Unveiling - 11.11.13 174

Jaume Ciurana ha recordat que l’agermanament entre Barcelona i Dublín ve de lluny i ha expressat la gratitud de Barcelona amb aquest gest: ‘Estic profundament agraït per la dedicació d’aquesta olivera tricentenària a la meva ciutat, Barcelona, i als drets humans. Amb aquest senzill homenatge d’avui reivindiquem que som dues ciutats compromeses a estendre la causa de la llibertat i els drets humans’. Per la seva part, l’alcalde de Dublín, Oisín Quinn, ha manifestat: ‘És un gran honor per mi dedicar aquesta olivera a la ciutat de Barcelona. Les ciutats de Barcelona i Dublín estan agermanades des del 1998 i hem volgut recordar el 300 aniversari del setge de Barcelona, un moment molt important de la nostra ciutat germana. Aquesta olivera també està dedicada a la causa dels drets humans, una causa reivindicada enèrgicament per Bill Shipsey a través del seu programa Art for Amnesty’. L’acte forma part del programa del Tricentenari BCN.

Barcelona Tree Plaque Unveiling - 11.11.13 163

L’any 1998 Dublín i Barcelona van signar un acord d’agermanament que va ser el principi de la col·laboració entre ambdues ciutats. Aquest agermanament es va fer més actiu a partir del 2009, quan es va signar un annex per incrementar la col·laboració en àrees com l’economia, el turisme, la cultura i l’e-govern. Al març d’aquest any, ambdues ciutats van fer un pas endavant en la seva col·laboració i van decidir promoure més activament la cooperació en àrees clau com les de cultura, desenvolupament econòmic, smart cities i tecnologies mòbils i digitals.





Paraules clau

dublín/ tricentenari/