El Zoo recorda Floquet de Neu amb una setmana dedicada a la conservació dels primats : Servei de Premsa

El Zoo recorda Floquet de Neu amb una setmana dedicada a la conservació dels primats

13/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest mes de novembre es commemora el desè aniversari de la mort de Floquet de Neu, l’animal més emblemàtic que ha viscut al Zoo de Barcelona. Durant els 37 anys que va viure al parc (1966 – 2003) la popularitat del goril•la albí el va convertir un símbol de Barcelona i una icona internacional, que va projectar la nostra ciutat arreu del món.
Deu anys després, el Zoo de Barcelona i la seva fundació commemoren la desaparició de Floquet de Neu amb una setmana llarga dedicada a la seva figura en tant que màxim exponent dels esforços realitzats per a la conservació dels grans primats des de molts diferents àmbits. A més, en paral•lel a la creixent onada de sensibilització per les amenaces que afecten a aquests animals, el Zoo es planteja l’objectiu de seguir avançant en el desenvolupament de projectes de recerca, conservació i sensibilització.
Entre el 16 i el 24 de novembre, tindran lloc al Zoo diferents activitats per recordar al Floquet entres les que destaca l’exposició “10 anys sense Floquet de Neu: treballant per a la conservació dels primats”. Es tracta d’un breu repàs per la història de Floquet de Neu, des que va ser trobat a Guinea Equatorial l’any 1966, en que es destaquen alguns dels aspectes principals de la seva vida. A més, en l’exposició també es podrà trobar informació relativa als programes de recerca i conservació i a diverses organitzacions i institucions que treballen en favor dels drets dels primats en el nostre entorn. L’exposició estarà situada a l’antic espai d’educació viària.
A l’espai goril•les del Zoo s’hi prepara una gimcana amb el nom “Sobreviu als 4 reptes. Les amenaces que afecten als goril•les”. És una activitat dirigida a nens i adults a través de la qual, de forma lúdica, es pot aprendre i experimentar sobre els reptes que, diàriament, han de superar els primats a la selva per sobreviure.
Entre d’altres activitats, també es podrà gaudir d’una exposició dels dibuixos finalistes del concurs “Homenatge a Floquet de Neu”, organitzat pel Zoo en col•laboració amb l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja, una exposició de pintures sobre grans primats a càrrec de l’escola d’art Pigment, i hi haurà xerrades educatives i la projecció continua de l’audiovisual “Floquet de Neu en moviment”.
De dilluns a divendres, es durà a terme el taller “Fem memòria d’en Floquet”, destinat a les escoles, en el que es parlarà als nens i nenes d’en Floquet de Neu així com dels primats en general i dels projectes de conservació i recerca en els que participa el Zoo. A més, el dimecres 20, es celebrarà el lliurament del premi “Floquet de Neu” al millor treball de recerca de Batxillerat 2013, que inclourà dues conferències obertes al públic sobre la conservació dels grans simis a càrrec del doctor Tomas Marquès-Bonet (UPF) que ens introduirà en la genètica dels primats i dels doctors Magda Bermejo i Domingo Rodríguez-Teijeiro (UB) que dissertaran sobre la coexistència entre pòngids i humans.
Jornades de portes obertes
El cap de setmana del 23 i el 24 de novembre hi haurà jornada de portes obertes en la part del Zoo que correspon a l’antic circuit d’educació viària, on hi podrà accedir tothom qui vulgui participar de les activitats de la Setmana Floquet de Neu. S’hi accedirà per una porta que s’habilitarà especialment a la zona de la plaça davant del Parlament de Catalunya.
En aquest espai, els visitants trobaran l’exposició “10 anys sense Floquet de Neu: treballant per a la conservació dels primats”, l’exposició dels dibuixos finalistes del concurs “Homenatge a Floquet de Neu” i la mostra de projectes i activitats realitzats per institucions, ONG’s i col•lectius del nostre entorn que treballen per la conservació dels primats, a més de moltes altres activitats educatives i lúdiques pels infants.





Paraules clau

floquet/ zoo/