Nou impuls per al projecte de la nova escola Univers, a Gràcia : Servei de Premsa

Nou impuls per al projecte de la nova escola Univers, a Gràcia

13/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha donat un nou impuls al projecte de la nova escola Univers, que s’ha de construir el solar ubicat entre els carrers Quevedo i Bailèn, al districte de Gràcia, dotant de 125.000 euros l’encàrrec de la redacció del projecte, sobre el qual ja s’està treballant.

L’escola forma part d’un conjunt d’equipaments, entre els quals també s’hi preveu una pista poliesportiva, una escola bressol municipal i un aparcament soterrani, que ja ha estat adjudicat i que s’enllestirà al llarg del 2014. La comissió de govern del consistori també ha aprovat una partida de 50.000 euros per a la redacció del projecte de l’escola bressol.

L’Escola Univers va obrir de forma provisional, en mòduls prefabricats situats a la plaça del Raspall, pel curs 2009-2010, amb dos grups de P3. En aquests moments acullen alumnes fins a segon de primària.

Amb aquest nou tràmit, el districte de Gràcia compleix amb el compromís d’impulsar la construcció de l’escola, un projecte que s’ha establert com a prioritat entre els equipaments futurs de la ciutat i del districte, i pel qual la regidoria també va impulsar el pla especial urbanístic d’aquest conjunt d’equipaments, al desembre de 2012, possibilitant així el concurs públic per a la construcció i adjudicació de l’aparcament.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha recordat que la licitació d’aquest aparcament era indispensable per a què en un futur es pugui construir la nova escola. “Nosaltres, des del principi d’aquest mandat, hem volgut potenciar el diàleg amb la comunitat educativa, la direcció i associació de pares i mares d’alumnes, entenent que compartim la necessitat de tirar endavant l’ equipament, que fins fa dos anys, no s’havia avançat, i així ho estem fent, a través de l’agilització de tots els tràmits de competència municipal, com l’adjudicació de l’aparcament i, ara, amb l’encàrrec del projecte de l’escola”, ha explicat Maite Fandos.

Fruit també d’aquest compromís, en les properes setmanes s’iniciaran reunions liderades pel Consorci d’Educació i pel districte per realitzar, juntament amb la comunitat educativa, un seguiment de la redacció del projecte executiu i també per canalitzar les demandes d’aquesta en quant als espais del futur equipament.

Fandos ha recordat que aquestes accions responen “a la voluntat que ja hem expressat, com a govern municipal, de fer de l’educació i la cultura un dels elements bàsics per a Gràcia”. Per això ha recordat, també, que durant aquest mateix mandat Gràcia també ha obert dues noves escoles bressol, i està previst construir-ne una tercera en aquest nou conjunt d’equipaments.





Paraules clau

escola Univers/ Gràcia/ Maite Fandos/