Trias destaca la necessitat que les administracions treballin en coordinació amb el Tercer Sector per mitigar els efectes de la crisi : Servei de Premsa

Trias destaca la necessitat que les administracions treballin en coordinació amb el Tercer Sector per mitigar els efectes de la crisi

14/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat aquest matí la necessitat que les administracions treballin en coordinació amb el Tercer Sector per mitigar els efectes de la crisi. Trias ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació de la nova edició de la campanya “Gran Recapte” promoguda pels 4 Bancs d’Aliments a Catalunya (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona). A l’acte també hi ha assistit, entre d’altres, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, la tinenta d’alcalde, Maite Fandos, la responsable del Gran Recapte, Laia Guinjoan, el president del Banc d’Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó i el cuiner Joan Roca.

Com ha assenyalat Trias el Gran Recapte és una acció molt lloable i està liderada per una organització potent, el Banc d’Aliments, a qui ha agraït la seva tasca, fonamental en l’actual context de crisi. L’actual crisi econòmica i social està creant noves necessitats que obliguen a buscar noves fórmules per poder arribar a tothom que ho necessita. Per això Trias ha destacat la necessitat que les administracions treballin en coordinació amb les entitats del Tercer Sector, les administracions hem de treballar juntes i comprometre’ns amb les entitats del Tercer Sector, que treballen fort perquè mitigar els efectes de la crisi”.

L’alcalde ha agraït als treballadors del Banc dels Aliments, als voluntaris, a les empreses col·laboradores, a les persones que col·laboren com en Joan Roca, als mitjans de comunicació, i a tots els que fan possible aquesta lloable iniciativa. “Catalunya és exemple de solidaritat, com es demostra amb el Gran Recapte, que no és fruit de la improvisació sinó que és el resultat de molts mesos de treball. Ho veiem també amb la Marató de TV3”, ha dit.

Trias ha recordat que el Banc dels Aliments va néixer en ple desenvolupament econòmic, quan també hi havia gent que ho passava malament. ”Avui, en el moment de crisi que vivim, hi ha gent que ho passa molt malament i detectar aquestes situacions és més fàcil amb l’ajut del Tercer Sector”. L’alcalde ha afirmat que prevenir aquestes situacions ha de ser una obsessió i ha afegit que per poder evitar-les cal garantir habitatge i treball.

L’alcalde ha assenyalat que “el dia ideal serà el dia en que ja no es necessiti el Banc dels Aliments però mentre arriba aquest dia necessitem aquest tipus d’organitzacions”. “Us dono les gràcies, l’Ajuntament col·laborarà en tot el que pugui, perquè la gent vulnerable és la nostra màxima prioritat”, ha finalitzat Trias que s’ha mostrat convençut que amb l’ajut de tots s’ompliran els magatzems dels Banc dels Aliments.

Aquest any el Gran Recapte, que se celebrarà el 29 i 30 de novembre, compleix la seva cinquena edició i es farà a través de 1.300 punts de recollida a tot Catalunya, 300 a Barcelona ; comptarà amb 15.000 voluntaris i preveu recollir 3.000 tones d’aliments. L’objectiu de la campanya és recollir aliments nutritius de llarga durada, com ara llegums, conserves de peix, llet i oli. També sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostra país i, a la vegada, afavorir una col•laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.





Paraules clau

Tercer Sector/