L’esport inspira enguany la Festa dels Drets dels Infants : Servei de Premsa

L’esport inspira enguany la Festa dels Drets dels Infants

15/11/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Diumenge 17 de novembre, el vestíbul i l’esplanada de l’Estació del Nord de Barcelona acollirà la Festa dels Drets dels Infants, un esdeveniment lúdic i de sensibilització en què es convida tots els nens i nenes i les seves famílies a conèixer els drets dels infants. Durant tot el matí, de 10.30h a 14 hores, s’organitzaran diferents tallers esportius relacionats amb els diferents drets dels infants.

La Festa de la Infància, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, és una iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants, constituïda per entitats en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

El mateix diumenge a les 12 hores, l’organització farà una roda de premsa que comptarà amb la presència d’Irma Rognoni, la Regidora de Família, Infància, Usos del temps i Discapacitats de l’Ajuntament. Està previst que també hi participin un grup de nois i noies que explicaran com s’està desenvolupant la jornada. També està previst que hi assisteixi l’ex seleccionadora de l’equip espanyol de natació sincronitzada, Anna Tarrés, i l’ex jugador del Barça, Jeffrén Suárez: no està confirmat ! s’ha de treure

Així, els nens i les nenes poden gaudir de la pràctica de l’esport alhora que coneixen els seus drets com poden ser: Dret a la Identitat, Dret a l’Educació, Dret a la igualtat, Dret a la Participació, entre d’altres. La Festa també compta amb un espai destinat a la petita infància (de 0 a 3), amb activitats en què els pares i mares poden posar en pràctica eines per a l’estimulació i relació amb els seus nadons, alhora de compartir una estona agradable amb altres famílies amb infants petits.

Durant el dia es desenvoluparan les següents activitats:

Espai 1. Descobreix el món submarí. Vol fomentar el coneixement de l’esport subaquàtic, acostar el món submarí a als nens i on aprendran a estimar i a respectar el mar.

Espai 2. Tennis taula on es fomentarà el joc en equip.

Espai 3. Pista d’atletisme. Es vol  proves atlètiques que promoguin la solidaritat i la cultura de l’esforç en equip.

Espai 4. Coneix el pitch&putt. Donarà a conèixer l’esport del pitch&putt , un esport que pot practicar tothom, sense importar l’alçada, la velocitat o la força.

Espai 5. Conta contes . Mitjançant el conte “El repte de l’Ona” difonem  hàbits saludables als infants. En aquest espai es farà una roda de premsa a les 12 hores.

Espai 6. Xut antirumors. Activitat de clown al carrer amb el que volem transmetre el missatge antirumor i aportar a la ciutadania informació per desmuntar alguns dels principals rumors que circulen sobre les persones immigrades, afegint un to humorístic,
lúdic i festiu.

Espais 7.Pista de mini tennis, amb l’objectiu de Fomentar la iniciació al Tennis a tot tipus de col•lectius.

Espai 8. Bàsquet en cadira de rodes, on practicarem un esport adaptat i  podrem adonar-nos les dificultats de mobilitat i les necessitats que tenen les persones amb discapacitat.

Espai Petita Infància de 0 a 3 anys. Jocs de falda. Jocs de psicomotricitat gruixuda. Es pretén  que la família descobreixi la importància del joc amb l’infant i fomentar els moviments del cos i les seves potencialitats d’expressió, amb propostes d’activitats diverses i atractives, així com promoure la interacció entre els nens i les nenes i les diferents joguines.

Espai queixa: es treballarà el dret a queixar-se i a denunciar les vulneracions dels drets dels infants, alhora que els infants podran conèixer on es poden adreçar per fer queixes.

Espai Escenari/Pòdium: Es realitzarà l’activitat de ball adreçada a tota la família i amb el propòsit de promoure un exercici físic suau i divertit, així com el valor de la participació en la pràctica de l’esport entre les persones participants de manera lúdica i pràctica, promovent els valors positius de practicar esport, especialment el de la participació. També amb aquesta activitat es tancarà la festa amb un esperit positiu i engrescador. A l’escenari pòdium els infants es poden fer fotos amb la medalla del fullet plànol que poden retallar durant la festa.

Al parc de l’Estació del Nord es farà l’activitat “Esport de l’orientació” amb 2 circuits d’orientació, treballant la concentració, imaginació i capacitat de l’observació.

 

Barcelona, ciutat amiga dels nens

El Dia Universal dels Drets dels Infants se celebra cada any el 20 de novembre en commemoració de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides el 1989. La ciutat de Barcelona se suma a aquesta efemèride amb la Festa dels Drets dels Infants 2013, un espai idoni on els més petits poden conèixer els seus drets.

Les entitats que integren la Xarxa són l’Ajuntament de Barcelona, Creu Roja Joventut, Contes pel món, Diomira, EQMON, ESPLAC, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació SOS Dia Universal de la Infància, Fundació Quatre Vents, Educo, Observatori Europeu de la TV Infantil, Save The Children, Sonrisas de Bombay, TIAC, AFANOC i UNICEF.

La xarxa compta també amb la col•laboració de la Síndica de Greuges de Barcelona i  l’Adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya per a la Infància. Així mateix, donen suport a la festa d’aquest any la Xarxa Antirumors, la UFEC, la Federació Catalana de Tennis Taula, la Federació Catalana de Tennis, la Federació Catalana de Pitch and Putt, el club d’activitats subaquàtiques Skaphos Sub de Palamós i la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.





Paraules clau

drets dels infants/ esport/