L’alcalde destaca la grandesa literària i humana de Miquel Martí i Pol i reivindica la relectura de la seva obra : Servei de Premsa

L’alcalde destaca la grandesa literària i humana de Miquel Martí i Pol i reivindica la relectura de la seva obra

16/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde ha participat aquest migdia a la inauguració dels Jardins Miquel Martí i Pol, situats al voltant de Can Framis, seu de la Fundació Vila Casas. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Montserrat Sans, vídua de Miquel Martí i Pol; Jordi Serra, alcalde de roda de Ter i president de la Fundació Miquel Martí i Pol; Jaume Ciurana, cinquè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí; i Ramon Besora, president de l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol i patró de la Fundació. L’alcalde ha agraït la presència a tots els assistents, i especialment a la vídua de poeta, Montserrat Sans.

L’alcalde ha explicat que amb la inauguració d’aquests jardins, Barcelona se suma als nombrosos actes que s’estan fent arreu del país amb motiu del 10è aniversari de la mort del poeta de Roda de Ter. Trias ha remarcat la grandesa literària i humana de Martí i Pol. La seva poesia, intimista, irònica, d’afirmació patriòtica i sentimental, és avui més viva que mai, ha dit Trias que ha afegit que Martí i Pol és també un exemple de compromís social, va estar sempre al costat dels col·lectius més febles, i un exemple també a l’hora d’afrontar serenament la malaltia que va tenir.

“Barcelona”, ha dit Trias, “sempre ha estat i és una ciutat de poesia” i ha recordat que cada primavera la ciutat organitza la Setmana de la Poesia, amb activitats com els Jocs Florals, una de les propostes literàries més antigues d’Europa, i el Festival Internacional de Poesia. “Durant aquella Setmana, la poesia s’escampa per Barcelona”.

L’alcalde ha assenyalat que Miquel Martí i Pol va contribuir a que la poesia ja no tingui l’etiqueta de minoritària. “Un poema ens pot ajudar a pensar i a reflexionar, i en un món que es belluga a una gran velocitat, els poemes i els poetes són més necessaris que mai”, ha afegit Trias.

A parer de l’alcalde la poesia és un dels elements que ha de contribuir a projectar-nos al món com el que som i volem ser: la capital de Catalunya, una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar i per això ha destacat la importància de “llegir, i rellegir, Martí i Pol en aquests temps complexos, d’incertesa, i també d’il·lusió pel que fa al futur d’aquest país”.

L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció recordant uns dels versos més coneguts del poeta:

“Dóna’m la mà,
dóna’m la veu
i proclamem que
tot està per fer,
tot és possible avui,
fem sentir arreu
com s’exalta el vell desig d’un món millor”.





Paraules clau

jardins/ Miquel Martí i Pol/