L’Ajuntament remodela les instal·lacions del camp de futbol d’Iberia i el camp de rugbi de la Foixarda : Servei de Premsa

L’Ajuntament remodela les instal·lacions del camp de futbol d’Iberia i el camp de rugbi de la Foixarda

17/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esport, ha iniciat les obres de remodelació de dues instal·lacions esportives del districte de Sants-Montjuïc:  el camp municipal de futbol d’Iberia, situat al barri de la Marina del Port, i el camp municipal de rugbi la Foixarda, ubicat a la muntanya de Montjuïc. Tots dos equipaments necessitaven una intervenció de remodelació per modernitzar les instal·lacions, adaptar-les millor a la normativa actual, i als requisits que demanen les federacions esportives, i per arreglar alguns desperfectes que presentaven.

En el cas del camp municipal de futbol d’Iberia, la remodelació preveu substituir la superfície actual de sorra per una gespa artificial, que comptarà amb un nou sistema de reg, necessari per a un bon manteniment de la gespa. També es millorarà la xarxa d’il·luminació de les instal·lacions. De fet, se substituirà per una de nova tant la xarxa de subministrament com els bàculs, els projectors, i les làmpades.

El projecte preveu també substituir les xarxes atura-pilotes que hi ha darrere les porteries, així com els elements diversos del mobiliari esportiu (les porteries, els banderins, les banquetes per als jugadors suplents) que seran substituïts per uns de reglamentaris.

El projecte té un cost de 503.834 euros, i la durada prevista de les obres, que ja han començat, serà d’uns tres mesos.
Durant el període d’obres, els clubs que utilitzaven aquestes instal·lacions s’han traslladat temporalment als camps de Julià de Capmany i de La Bàscula perquè puguin continuar amb la seva activitat habitual.

Pel que fa al camp municipal de rugbi la Foixarda, que forma part del complex d’equipaments esportius de l’Anella Olímpica de Montjuïc, també necessita una intervenció de remodelació per millorar aspectes com la seguretat, la comoditat i la competitivitat.

El projecte preveu substituir el terreny de gespa natural actual per una superfície de gespa artificial amb una nova xarxa de drenatge i de reg adequada a les noves característiques del terreny. També està previst substituir la xarxa d’il·luminació actual així com l’equipament necessari per un d’homologat per la Federació Espanyola de Rugbi.

Aquesta obra, que també està en marxa, té una durada prevista d’uns tres mesos i el cost de la remodelació serà de 775.589 euros.

Durant les obres els esportistes del Barcelona Universitari Club, usuari d’aquestes instal·lacions, es continuen entrenant als equipaments esportius que té més a la vora, alternant les sessions d’entrenament entre el camp municipal de futbol Julià Capmany, el camp municipal d’atletisme Joan Serrahima, i l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Pel que fa a les competicions, s’està negociant amb els clubs participants la possibilitat de realitzar tots els partits en el camp del rival tant l’anada com la tornada, per tal d’interferir el mínim possible en el calendari de competició del club.





Paraules clau

esport/ instal·lacions/ Sants-Montjuic/