Jordi Martí encapçala una missió de promoció i comercialització de la Xarxa de Jueries – Camins de Sefarad a Mèxic, Buenos Aires i Sao Paulo : Servei de Premsa

Jordi Martí encapçala una missió de promoció i comercialització de la Xarxa de Jueries – Camins de Sefarad a Mèxic, Buenos Aires i Sao Paulo

18/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Una delegació de la Xarxa de Jueries – Camins de Sefarad participa entre els dies 19 i 25 de novembre en una missió promocional i comercial a Amèrica Central i Amèrica del Sud. La delegació està encapçalada pel regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, donat que Barcelona va assumir la presidència semestral de l’associació el passat mes de juny. En aquest viatge està previst realitzar presentacions i workshops professionals dirigits a tour operadors i premsa especialitzada a Mèxic DF, Buenos Aires i Sao Paulo, a través de les oficines de Turisme, les ambaixades i consolats. Jordi Martí participarà en els primeres dies del viatge de treball i anirà acompanyat de l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó; el regidor coordinador de Turisme, Patrimoni i Comerç d’Àvila, Héctor Palencia; la directora de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Martín; i la secretaria general de l’Associació, Assumpció Hosta.

Un dels objectius d’aquesta missió és donar a conèixer les jueries i el seu singular patrimoni, així com mostrar la tasca desenvolupada els últims anys en la preservació d’aquest patrimoni i la seva valorització. Per això, el programa inclou una sèrie de visites i entrevistes amb els líders comunitaris de les tres ciutats, amb el propòsit d’iniciar les relacions bilaterals entre les ciutats i les col·lectivitats jueves iberoamericanes, on la petjada de Sefarad segueix essent un referent intel·lectual i espiritual en la memòria col·lectiva de les comunitats.

Un altre objectiu que es proposa l’Associació, treballant coordinadament amb les oficines de turisme de l’Estat, és la promoció de les jueries espanyoles com a itinerari especialitzat, Per això es compta amb l’ajuda a de les empreses adherides a RASGO, que acompanyen la delegació en la missió i que són les que vetllaran per incrementar no només les xifres de visitants, sinó també per garantir la qualitat dels serveis turístics i culturals. RASGO és l’acrònim de cinc ítems inclosos en la iniciativa impulsada per l’Associació: restauració, allotjament, senyalització, guies i oci, i és el distintiu de qualitat per a la comercialització turística. La delegació també vol presentar els programes europeus de turisme cultural per tal que també s’apliquin entre les comunitats iberoamericanes, donant així un major impuls i una major rellevància a la Jornada de Cultura Jueva.

La Xarxa de Jueries – Camins de Sefarad participa en nombrosos projectes estatals i internacionals, i actua en cooperació a través de convenis i acords amb institucions governamentals com el Centre Sefarad – Israel o la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya, entre altres. La Xarxa està formada pels municipis d’Àvila, Barcelona, Besalú, Cáceres, Calahorra, Castelló d’Empúries, Córdoba, Estella-Lizarra, Girona, Hervás, Jaén, León, Lucena, Monforte de Lemos, Oviedo, Palma de Mallorca, Plasencia, Ribadavia, Segovia, Sevilla, Tarazona, Toledo, Tudela i Tortosa.

Fora del programa oficial, el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, també aprofitarà per visitar el Casal Català de Buenos Aires, en nom de la ciutat de Barcelona.





Paraules clau

Xarxa de Jueries/