Les cinc línies de la Nova Xarxa de Bus s’estrenen amb un esforç extra a causa de la pluja : Servei de Premsa

Les cinc línies de la Nova Xarxa de Bus s’estrenen amb un esforç extra a causa de la pluja

18/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui s’ha fet efectiva la posada en servei de cinc línies de la Nova Xarxa de Bus, tres d’horitzontals i dues de verticals, dins del procés gradual d’implantació del projecte, que impulsen l’Ajuntament de Barcelona i TMB, de transformació del transport públic en superfície, passant d’un model d’acumulació de línies a un de veritable xarxa integrada, més eficient, comprensible, útil i atractiu.

Entre les 5 i les 6 del matí, tal com estava previst, han començat a circular les línies H8 (Camp Nou – La Maquinista), H10 (Badal – Olímpic de Badalona), H16 (Paral•lel – Fòrum), V3 (Zona Franca – Can Caralleu) i V17 (Port Vell – Carmel). També s’ha estrenat la línia d’aportació 143 (La Pau – Sant Adrià).

Pel fet de ser un dia plujós, la congestió circulatòria ha estat superior a l’habitual a l’hora punta del matí, cosa que ha obligat al centre de control a adoptar mesures de regulació amb la finalitat de mantenir els intervals de pas programats, que en aquest tipus de línies se situen entre els 5 i 8 minuts a partir de les 7 del matí i fins a les 9 del vespre.

 

Una malla de 93 quilòmetres

La suma de les cinc línies creades el 2012 i les cinc que han entrat avui en funcionament conforma una malla de 93,5 quilòmetres de longitud caracteritzada pels recorreguts rectilinis, l’alta freqüència, la bona connectivitat i l’abundant informació de servei. S’espera que al voltant del 30% del passatge de bus en dies feiners (180.000 viatges) faci el seu desplaçament en aquesta xarxa.

La creació d’aquestes línies ha suposat la substitució de les línies 15, 28, 43, 44 i 72, així com l’adequació del recorregut de les línies 14, 19, 34, 36, 40 i 41. Per afavorir la bona marxa de les línies d’altes prestacions s’ha ampliat i millorat els carils bus, s’ha actuat en la programació semafòrica i s’han habilitat o traslladat 120 parades.

Aquests canvis han estat comunicats als usuaris i a la ciutadania mitjançant una àmplia campanya que ha utilitzat canals diversos, des de cartells i fullets a banderoles i la web, i que inclou la presència d’uns 200 informadors en punts clau, presència reforçada avui tant en parades com en vehicles i que ha premès resoldre dubtes i orientar els ciutadans en el canvi d’hàbits que comporta la nova xarxa de bus.





Paraules clau

nova xarxa de bus/