L’Ajuntament de Barcelona inicia el procés participatiu de la Rambla del Poblenou : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inicia el procés participatiu de la Rambla del Poblenou

19/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí i Carles Agustí, comissionat de Participació han explicat aquest matí la nova etapa del procés participatiu de la Rambla del Poblenou.

La consulta participativa sobre la Rambla del Poblenou inicia una nova etapa a partir de les comissions de seguiment de la reforma de la Rambla iniciades el juny del 2012. El govern municipal complint amb el seu compromís electoral de donar solució als problemes actuals de la Rambla del Poblenou va presentar el projecte de millora de la Rambla en el consell de barri de juny del 2012. En aquell consell es va acordar crear una comissió de seguiment de la reforma de la Rambla on hi han participat l’associació de veïns, restauradors, comerciants, entitats, artesans i veïns del barri. Des d’aquella primera comissió fins a l’actualitat s’han pres decisions sobre la ubicació dels quioscos, el trasllat del monument al Dr. Trueta o la ubicació del mercat d’artesans.

Des del districte de Sant Martí es continua amb el procés participatiu iniciant una nova etapa. Avui comença el procés “Parlem de la Rambla del Poblenou” on es debatrà i es votarà sobre temes diversos que responen a tres prioritats: els vetlladors, les futures obres al tram de la Rambla de Taulat fins al mar i el tipus de paviment que s’hi ha d’instal·lar. A més d’aquestes prioritats, també es podran tractar altres temes que vulguin debatre els veïns. Es duran a terme deu sessions amb diversos col·lectius i al finalitzar tot el procés participatiu es donarà a conèixer quin ha estat el resultat de les reunions i de les votacions sobre la reforma de la Rambla.

Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí ha declarat: “Recollim deu mirades diferents sobre la Rambla del Poblenou de manera que tots els col·lectius s’hi sentin representats. I ho fem amb una clara intenció: que ens serveixi per prendre decisions sobre la reforma futura de la Rambla”.

Carles Agustí, comissionat de Participació ha explicat quina és la metodologia que se seguirà a partir d’avui: “ amb aquest procés garantim el màxim de canals de participació possible, de manera presencial a través de deu sessions amb diferents col·lectius que es duran a terme a diferents equipaments i electrònicament, a través del web: www.rambladecideix.cat”. El comissionat Agustí ha destacat que “les sessions presencials comptaran amb tècnics de participació que dinamitzaran les sessions i recolliran les votacions”.

El regidor Freixedes ha destacat que “després de les deu sessions presencials, de la participació via web i recollint el resultat de “Fem Rambla” es convocarà un consell de barri el mes de març del 2014 on farem el retorn de tot el procés de participació donant així resposta al nostre compromís de legislatura on una de les nostres prioritats és la reforma la Rambla del Poblenou”.

La Rambla del Poblenou és sens dubte el passeig més emblemàtic del barri del Poblenou que comença al parc del Clot i acaba al mar. És el punt de trobada de la vida cultural, social i comercial d’un barri que ha evolucionat molt però que ha conservat la seva essència. La Rambla creua de baix a dalt amb una combinació de formes rectes i circulars i té el seu equador al monument dedicat al Dr.Trueta. La Rambla del Poblenou és un dels grans atractius del barri i també del districte de Sant Martí, per als veïns, els barcelonins i els turistes.





Paraules clau

poblenou/