Maite Fandos anuncia l’ampliació del programa ‘Convivim Esportivament’ per a aquest curs : Servei de Premsa

Maite Fandos anuncia l’ampliació del programa ‘Convivim Esportivament’ per a aquest curs

19/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona ampliarà, amb nous programes, més hores i més pressupost, el programa ‘Convivim Esportivament’, un projecte que es du a terme a diferents barris de Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, per a promocionar, a través de la pràctica de l’esport en horari no lectiu, la cohesió social i la convivència d’infants i adolescents.

Fandos ha explicat avui que, “un cop vista a la bona acollida i bons resultats del programa el curs passat”, enguany es potenciarà el programa incrementant les hores d’activitat esportiva, i el seu pressupost en un 21%. Aquest programa estarà dotat, així, de gairebé 450.000 euros per a aquest curs.

Aquest programa, promogut per l’Institut Barcelona Esports, està coordinat per la Fundació Educació i Esport de Barcelona, vinculada al CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona), que executa els diferents programes.

Per Maite Fandos, les entitats esportives existents arreu de la ciutat són un dels principals actius amb que compta Barcelona per promoure la cohesió social així com l’activitat física i l’esport. “Per això volem reforçar la connexió d’aquestes entitats amb els centres educatius, creant xarxes de relació que afavoreixin la continuïtat de la pràctica esportiva quan els infants creixin i finalitzin l’escolarització”, ha dit.

Així, al llarg d’aquest curs, el programa Convivim Esportivament es reforçarà amb:

– La seva implementació a 5 nous centres escolars. Fins ara eren 48

– Increment de les hores d’activitat en 9 centres educatius de la ciutat: d’una sessió setmanal a dues

– Noves activitats, com una lliga recreativa juvenil de futbol i d’hoquei

– Ús d’instal·lacions esportives: accés dels grups de joves a equipaments, si la pràctica esportiva ho requereix.

– Dinamització esportiva amb:
* La creació d’una lliga recreativa juvenil de futbol (10 equips, 95 partits), i de primària de futbol (10 equips, 95 partits), i d’hoquei (4 equips, 40 partits).
* La participació de 10 equips en la competició del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB)
* Incorporació del criquet com a esport de promoció, en el calendari del CEEB.
* Trobades dels cicles Primària i Secundària: futbol, vòlei, bàsquet, ball modern.

El Programa ‘Convivim Esportivament’ també inclou una vessant formativa per a nois i noies que vulguin fer cursos d’iniciació de tècnic esportiu o tutor de joc. En aquest àmbit també hi haurà novetats amb la creació de la figura de l’Observador de Qualitat, que tindrà com a objectiu fer el seguiment dels joves monitors participants en el programa i oferir possibilitats de formació. En total, hi haurà l’ampliació de 4 nous cursos, amb l’objectiu d’arribar a 80 usuaris.

La mesura de govern ‘Convivim esportivament’ va ser aprovada al juny del 2012, i implementada al llarg del curs 2012-2013. El seu objectiu és afavorir la cohesió social d’infants i joves mitjançant l’esport. Bàsicament, el programa es destina a dos perfils:

1. Infants i adolescents en edat escolar en barris i centres educatius on no existeix oferta esportiva fora de l’horari lectiu: Pla “Aprenent esportivament”.

2. Joves que ja han acabat l’escolarització obligatòria però que tenen dificultats per incorporar-se al mercat laboral. El Pla “Eines per a la convivència” té com a objectiu donar-los eines i facilitar-los l’adquisició d’habilitats que podran servir per a la seva inserció laboral, fins i tot dins del món esportiu, com a futurs monitors d’aquest projecte.

Durant el curs passat, el balanç va ser:

– Participants: Més de 2.300 infants, adolescents i joves.
– Grups: 94.
– Espais de pràctica esportiva: 47.
– Nombre de centres: 48.
– Districtes on s’han dut a terme: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.
– Nombre de joves formats (tècnics esportius i tutors de joc): 153.
– Activitats: multiesportiu, futbol sala, vòlei femení, bàsquet, arts marcials, futbol sala (lliga recreativa), triatló, criquet, ball modern, patinatge, futbol, hoquei, iniciació esportiva, futbol sala femení, rumba, futbol obert, bàdminton, psicomotricitat, bàsquet, meditació.





Paraules clau

esport/ infants/