Barcelona SmartCityTour : Servei de Premsa

Barcelona SmartCityTour

20/11/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

Barcelona, ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, treballa per esdevenir una ciutat intel·ligent al servei de les persones, en col·laboració amb emprenedors, empreses i organitzacions compromeses amb la innovació pública i les noves tecnologies.

Els projectes que conté l’SmartCityTour, impulsat per TMB i l’Ajuntament de Barcelona, són una mostra clara d’aquesta aposta de ciutat per promoure iniciatives innovadores que converteixen Barcelona en un referent en les smart cities, ja que van a favor de la millora dels serveis públics i d’una millor qualitat de vida a la ciutat. Es tracta de projectes concrets en àmbits diversos com ara la mobilitat, el lleure o la sensorització de serveis bàsics com l’enllumenat públic o el control ambiental. Projectes reals que reverteixen en un benefici en el dia a dia de les persones a la ciutat, perquè la fan més eficient, amable i propera.

Aquesta és l’estratègia de Barcelona: esdevenir un referent en l’impuls d’un urbanisme intel·ligent en què s’incorporen les noves tecnologies per a la millora dels serveis i els productes a la ciutat.

Perquè això sigui possible, treballem per impulsar i potenciar el teixit industrial existent d’alt valor tecnològic, generant sinergies per al desenvolupament i l’aplicació dels productes i els serveis a la ciutat, i incidint positivament en la competitivitat, la innovació i la creació d’ocupació. L’urbanisme intel·ligent és ja un sector econòmic de futur que hem d’impulsar i liderar des de les ciutats.

Barcelona és avui una ciutat intel·ligent que lidera el moviment de les smart cities. Amb l’ajuda de les noves tecnologies hem de ser capaços de seguir generant solucions urbanes innovadores al servei de les persones.





Paraules clau

smart city/