L’alcalde de Barcelona es reuneix amb l’alcalde de Roma, Ignazio Marino : Servei de Premsa

L’alcalde de Barcelona es reuneix amb l’alcalde de Roma, Ignazio Marino

21/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit avui a l’Ajuntament amb Ignazio Marino, alcalde de Roma. Aquesta és la segona reunió dels dos alcaldes després de la que van mantenir a finals del mes de setembre a Roma. D’aquella reunió en va sortir el compromís de les dues ciutat d’intercanviar experiències sobre desenvolupament urbà, mobilitat, recollida selectiva i turisme. A la reunió d’avui tots dos han expressat la voluntat de seguir col·laborant i de mantenir una relació fluïda entre ambdues ciutats.

Alcalde de Roma
A la reunió que van mantenir a la capital italiana, Marino va anunciar la seva presència a Barcelona per assistir a l’Assemblea General de Medcités, que s’ha inaugurat aquest matí en un acte presidit conjuntament pels dos alcaldes. MedCités és una xarxa de 25 ciutats de la Mediterrània, la secretaria general de la qual està ubicada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la presidència l’ostenta la ciutat de Roma.

A la mateixa reunió, l’alcalde de Roma va manifestar el seu interès, entre d’altres temes, en conèixer l’experiència de Barcelona en matèria de mobilitat sostenible i recollida selectiva de residus, i per aquest motiu en acabar la reunió amb Trias, Marino ha mantingut una reunió de treball amb el tinent d’alcalde, Antoni Vives, i el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers per tractar, entre d’altres assumptes, de la recollida selectiva de residus.

 

Reunions amb els alcaldes de Dubai i la Meca

Aquest matí l’alcalde Trias ha rebut també a l’Ajuntament al director general de la Municipalitat (càrrec correspondria a l’alcalde) de Dubai, Hussain Nasser Lootah, que està de visita a Barcelona en motiu del Smart Cities Congress. La reunió s’ha centrat bàsicament en aquest àmbit i els dos alcaldes han expressat la seva voluntat d’estudiar vies de col·laboració en aquest aspecte. Hussain Nasser Lootah ha lliurat a l’alcalde Trias una invitació formal per a visitar el seu país.

Alcalde de Dubai
Dubai és un dels set emirats dels Emirats Àrabs Units (EAU), la seva capital, la ciutat de Dubai, va signar, l’any 2006 un Protocol d’agermanament amb Barcelona, amb la voluntat de promoure l’intercanvi d’informació en els àmbits de l’administració municipal.

A la tarda, Xavier Trias, acompanyat del tinent d’alcalde, Antoni Vives, es reunirà amb l’alcalde de La Meca (Aràbia Saudita), Osama bin Fadl Al-Bar, que assistirà a la reunió acompanyat del príncep Khalid bin Bandar bin Sultan Al Saud, governador de la província de Riyadh i president de l’Alta Comissió pel Desenvolupament d’ArRiyadh; i d’Ibrahim bin Muhammad Al Sultan, membre de l’Alta Comissió pel Desenvolupament ArRiyadh i president de l’ADA (Arriyadh Development Authority). La delegació de La Meca ha vingut a Barcelona per assistir al Smart Cities Congress i per reunir-se amb diverses empreses ubicades a la nostra ciutat.

Alcalde de La Meca

A La Meca va néixer Mahoma, fundador de l’Islam, i és la més important de totes les ciutats santes d’aquesta religió, cada any acull milers i milers de peregrins d’arreu del món. L’economia de La Meca depèn gairebé de forma exclusiva dels ingressos aportats per aquests peregrins.





Paraules clau

Alcalde Trias/ dubai/ la meca/ roma/