Comença el Pla d’Educació de Ciutat Vella 2013-2018 : Servei de Premsa

Comença el Pla d’Educació de Ciutat Vella 2013-2018

25/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ciutat Vella ha posat en marxa un nou pla estratègic, el Pla d’Educació, que si bé és un dels eixos estratègics del mandat, té un termini d’implantació que sobrepassa aquest mandat, ja que es desenvoluparà al llarg dels propers cinc anys (entre el 2013 i el 2018). El Pla d’Educació és un projecte que estableix  un ordre de prioritats i unes estratègies a seguir dissenyades des de la mirada conjunta i coordinada de totes les administracions públiques, cadascuna en l’àmbit de la seva competència:  el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona a través del Districte de Ciutat Vella i de l’IMEB.

El Pla d’Educació, que neix amb el suport dels grups polítics de govern (CiU) i de la majoria de l’oposició (PSC, ICV-EUiA i UpB) és també un full de ruta que estableix polítiques de proximitat adreçades a als 13.500 alumnes que estan escolaritzats en els 49 centres educatius del districte. Els destinataris de les 63 accions amb les quals arrenca aquest pla són els alumnes, el professorat, les famílies i els centres.

“Ciutat Vella, una escola”, aquest és el lema amb el qual es presenta aquest nou pla, que es desglossa en cinc grans objectius:

Es dibuixen en aquests cinc grans objectius 19 línies d’actuació i dins d’aquestes, fins a 63 accions específiques entre les quals destaquen:

En el camp de l’atenció a la diversitat:

En la lluita contra la mobilitat de l’alumnat:

Treball per la projecció dels centres en l’entorn:

Avançar en l’escolarització equilibrada:

Revisió de l’oferta d’ensenyaments obligatoris i post-obligatoris:

Treball contra l’abandonament prematur dels estudis:

Treballar la qualitat de l’oferta educativa complementària i l’educació en el lleure:

En el camp del suport a les famílies:

Atenció a les necessitats bàsiques:

Posar en valor l’oferta educativa del districte:

 

Vídeo relacionat: http://www.youtube.com/watch?v=6YFhp9alC44&feature=youtu.be

 

 





Paraules clau

Ciutat Vella/ educació/