El projecte Raval Cultural engega un programa de formació en la gestió d’entitats i empreses culturals del barri : Servei de Premsa

El projecte Raval Cultural engega un programa de formació en la gestió d’entitats i empreses culturals del barri

26/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Raval Cultural, juntament amb Barcelona Activa i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya han dissenyat el Programa formatiu per als projectes culturals del Raval: eines per a la planificació, la gestió i la comunicació. Aquest és un programa de cursos de formació a mida per a les empreses i entitats culturals del barri del Raval. El programa, que es basa en mòduls de formació, pretén donar a les entitats i a les empreses de gestió cultural del barri noves eines i coneixements per millorar la seva gestió, per planificar i desenvolupar un projecte cultural, així com per refermar la seva viabilitat. Pel que fa a la metodologia, el programa se centra a oferir els recursos formatius necessaris perquè les organitzacions puguin millorar la seva capacitat d’influència en el desenvolupament social, econòmic i territorial del Raval.
La programació articulada en cinc mòduls i amb sessions setmanals de 3 hores combina la part teòrica i pràctica, i permet als participants realitzar tot l’itinerari dels cursos o bé els mòduls que siguin del seu interès.

Aquesta iniciativa sorgeix a partir de la detecció que es va fer durant el procés de redacció del projecte Raval Cultural que moltes de les empreses i entitats mitjanes i petites del barri presentaven alguns dèficits en matèria de gestió.

Els primers continguts amb els quals comença el programa formatiu se centren en la planificació, els models de gestió i els plans de viabilitat dels projectes culturals. Aquest és un dels mòduls més llargs programats. Es desenvoluparà en tres sessions de tres hores de durada cadascuna.

Els mòduls programats, que s’allargaran fins al mes de març de 2014, són:

–    Gestió econòmica i financera en les organitzacions culturals
–    Formes jurídiques i fiscalitat en la gestió cultural
–    La constitució d’un centre cultural
–    Contractació
–    Normativa: la Llei de l’Espectacle al Carrer
–    La comunicació i la gestió de públics en els projectes culturals
–    Màrqueting digital per a projectes culturals
–    Eines de cerca de finançament privat
–    Casos de bones pràctiques en la gestió i viabilitat de projectes culturals





Paraules clau

cultural/ raval/