L’Ajuntament activa de forma preventiva l’Operació Fred davant la previsió de baixada de les temperatures i atén 14 persones la primera nit : Servei de Premsa

L’Ajuntament activa de forma preventiva l’Operació Fred davant la previsió de baixada de les temperatures i atén 14 persones la primera nit

26/11/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona va activar ahir a la tarda, de forma preventiva, el dispositiu d’Operació Fred la previsió de baixada de temperatures. Aquest nivell s’activa de forma preventiva per prevenir de les conseqüències que una baixada de temperatures pot comportar sobre l’estat de les persones que pernocten a la via pública.

L’activació d’aquest nivell comporta l’ampliació de les places d’acolliment nocturn per part dels equips d’emergència amb l’obertura d’un centre específic. Aquest centre oferirà allotjament, alimentació, dutxes, rober i atenció psicosocial fins que es recuperin les temperatures. Aquesta nit passada, s’hi ha allotjat 14 persones.

Durant aquest dispositiu els equips de detecció del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament (SIS) continuaran amb la seva tasca diària de detecció i intervenció amb persones que pernocten a la via pública per motivar i estimular la seva vinculació als serveis i recursos de la xarxa d’atenció a persones sense sostre i els informaran del nou centre d’allotjament davant de la previsió de baixada de les temperatures. Aquest dispositiu no comporta l’activació dels equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) degut a que no hi ha previsió d’una baixada de temperatures a 0º de forma generalitzada a tota la ciutat.
Es preveu que a finals d’aquesta setmana s’aixequi aquest dispositiu en previsió de la recuperació de les temperatures a Barcelona.





Paraules clau

Operació Fred/