Barcelona estrena una nova web dedicada a la Font Màgica : Servei de Premsa

Barcelona estrena una nova web dedicada a la Font Màgica

28/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha creat una nova web sobre la Font Màgica de Barcelona per informar de tota l’actualitat d’aquesta emblemàtica instal•lació d’aigua de la ciutat, que cada any rep al voltant de 2’5 milions de visitants a l’any i és una icona reconeguda de la ciutat arreu del món, i que a més serà l’escenari enguany dels actes de celebració de Cap d’Any a Barcelona.

L’adreça www.bcn.cat/fontmagica està on line des d’aquesta setmana i s’hi poden consultar informacions com els orígens i història de la font, la trajectòria i evolució des de la seva inauguració al 1929, dades actualitzades sobre el funcionament, horaris i informació d’actualitat. La web està disponible en català, castellà i anglès.

 

Una obra d’enginyeria única i popular

La Font Màgica va ser construïda amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 per Carles Buigas al lloc on hi havia les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch enderrocades el 1928. És l’element principal del conjunt de cascades i estanys de l’eix Maria Cristina, que va des del Palau Nacional fins a la plaça d’Espanya a Montjuïc.

És una font molt popular que destaca pels seus jocs d’aigua, so i llum. En aquesta gran font brollen 2.600 litres d’aigua per segon en tres estanys concèntrics, amb un sistema de recirculació d’aigua i cada temporada es programen espectacles que combinen l’aigua, el so i la llum pels esdeveniments especials de la ciutat i com a programació ordinària durant tot l’any amb horaris ampliats durant l’estiu.

Compta amb 19 jocs d’aigua i 20 petites fonts anomenades perifèriques que tenen un sistema hidràulic que permet cinc jocs d’aigua diferents, a banda d’un sistema d’il•luminació a base dels tres colors bàsics, el vermell, el verd i el blau. El sistema de canonades d’impulsió trasllada  2.925 litres d’aigua que posen en moviment els quatre grups motobombes de 265 CV que subministren aigua als 19 jocs centrals, més un cinquè grup de 125 CV que proveeixen les 20 fonts perifèriques. En total, la font disposa de 132 motors elèctrics, amb una potència de 1.567 CV, que accionen les bombes, els prismes d’il•luminació, els jocs mòbils i els sistemes auxiliars.

Els tres llacs de la font fan un volum de 3.100.000 litres d’aigua, dels quals 2.500.000 corresponen al vas principal, 500.000 litres al llac central i 100.000 litres al llac superior.

L’aigua que acciona la Font Màgica prové de l’aprofitament de les aigües freàtiques de la ciutat.





Paraules clau

font màgica/