Els mercats barcelonins es promouen amb noves activitats de nit i amb l’al·licient del tast gastronòmic : Servei de Premsa

Els mercats barcelonins es promouen amb noves activitats de nit i amb l’al·licient del tast gastronòmic

29/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els mercats barcelonins d’Horta, la Mercè, Sant Gervasi, Marina i recentment el del Clot han organitzat, en alguns casos en col•laboració amb els seus respectius eixos comercials, noves activitats de nit que tenen en comú la gastronomia i la implicació en el barri en què es troben situats. Les tapes elaborades amb productes de mercat són una de les protagonistes destacades del renovat procés de promoció dels mercats entre els seus clients i veïns.

Els comerciants del mercat d’Horta van ser els pioners a organitzar aquest tipus d’activitats des de la Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat en què es troben associats. Va ser la primera vegada que un mercat feia una activitat de portes obertes fins a la mitjanit i es convertia en un espai de comerç, oci i gastronomia amb la I Fira Gastronòmica i Shopping Night d’Horta. Els clients van poder comprar productes del mercat i de les botigues del barri, tastar tapes i participar en diverses activitats d’animació.

El passat dissabte a la nit, van ser els comerciants del Clot els qui van organitzar els seus tradicionals “Tastets” però ara renovats en horari nocturn. La seva proposta era Nit, Comerç i Tast i va congregar una gran afluència de públic al mercat i als seus voltants, que van poder tastar a preus populars les tapes preparades pels comerciants del mercat mentre un grup musical aportava un bon acompanyament de salsa.

Dissabte, 30 de novembre, altres tres mercats -Llibertat, Sarrià i Sant Andreu- obriran les seves instal•lacions al vespre i fins a la mitjanit. A Llibertat serà a partir de les 19:30 hores, amb un tast de tapes preparades per 22 establiments del mercat i actuacions musicals.

Els venedors del mercat de Sarrià celebraran la seva “Tasting Night”, una proposta que barreja gastronomia, música i lliurament de premis, des de les 20:00 hores i fins les 01:00 hores de la matinada. Un total de 18 paradistes de l’interior del mercat i altres tres situats a l’exterior han preparat diversos plats, en una nit en què es podrà gaudir de la gastronomia, escoltar música i assistir a la VI edició dels Premis Eix Sarrià.

La cita servirà també com a prova pilot del nou quiosc d’ofertes, un altre exemple de col•laboració entre el Mercat i l’Eix Sarrià, que informarà de les promocions setmanals de tots els comerciants del mercat. Si bé, per al testeig inicial, només s’hi trobaran ofertes dels comerciants del mercat, la idea és que després s’hi incloguin també les ofertes de botigues de fora del mercat que formen part de l’Eix Sarrià.

I a Sant Andreu, trenta-dos establiments del mercat preparen també la seva nit de tapes, una activitat que se suma a les organitzades per l’Eix Comercial de Sant Andreu amb motiu de la festa major del barri. La seva proposta es difon com “Nit de Compres” i tindrà lloc als carrers Gran de Sant Andreu i les rambles Onze de Setembre i Fabra i Puig, a més del mercat i plaça del Mercadal i inclourà activitats i actuacions musicals.

 

Desfilades, concursos de receptes i rutes gastronòmiques

Els mercats renoven les seves instal•lacions i la seva oferta comercial i ara també les seves activitats de promoció tot aportant-hi més creativitat. A principis de març, el Gremi de Bacallaners va posar en marxa la “Ruta del Bacallà”, un tast perquè el públic conegués el bacallà amb la implicació de restauradors i bacallaneries, 15 de les quals pertanyien a diversos mercats de la ciutat.

Els comerciants de Sant Antoni -del mercat i del seu Eix Comercial- van organitzar un concurs de receptes de tapes coincidint amb la Jornada de Comerç al barri amb premis en metàl•lic i vals de compra i l’elaboració, per part dels finalistes escollits per l’Escola d’Hosteleria de Barcelona, dels seus plats.

A l’Abaceria, els comerciants del mercat van convidar artistes del barri a pintar els tancaments exteriors de les parades del mercat. Els comerciants de les Corts se sumaven a l’Intenz Diagonal, la versió d’estiu de la “Shopping Night” amb sis hores –de les 20:00 a les 02:00 hores- de compres, moda cultura, oci i gastronomia –tast de diverses tapes.

Galvany s’ha sumat aquest any de nou a la Ruta de los Altares, una iniciativa cultural en què col•laboren diverses entitats de la ciutat per a divulgar la tradició mexicana del Dia dels Morts, emparentada amb la festivitat de Tots Sants a Catalunya. Els comerciants del Ninot van organitzar una desfilada de moda amb la participació dels seus clients a la passarel•la. I finalment, el mercat de la Vall d’Hebron ha obert un espai per a cuinar –“Cuina’m”- en què els participants aprenen a cuinar d’acord amb una dieta saludable.

Per a més informació, podeu consultar el blog i el web de Mercats de Barcelona: www.bcn.cat/somdemercat  i www.bcn.cat/mercats





Paraules clau

gastronomia/ mercats/