L’alcalde visita el pessebre i l’avet de Nadal de la plaça de Sant Jaume : Servei de Premsa

L’alcalde visita el pessebre i l’avet de Nadal de la plaça de Sant Jaume

29/11/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat aquesta tarda el pessebre de la plaça de Sant Jaume, que ha obert avui al públic, i el nou avet de Nadal que s’ha instal·lat a la plaça. En la passejada l’han acompanyat la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana.

11119494356_3c460351b4_z

El pessebre d’enguany, que ha obert avui al públic, està inspirat en els terrats de Barcelona. Els personatges del pessebre tradicional es passegen enguany per un univers de terrats urbans, amb les típiques vistes de les teulades i amb elements propis de la Barcelona contemporània.

A més de la vida exterior, els visitants del pessebre també podran contemplar imatges de la vida interior de les cases, mitjançant una façana amb balcons des de la qual podran veure escenes d’ambientació nadalenca. És obra del pessebrista Jordi Pallí i estarà instal·lat a la plaça de Sant Jaume des d’avui divendres 29 de novembre fins al diumenge 6 de gener. L’horari de visita és de les 10:00 a les 22:00 hores amb accés lliure.

 

Exposició de figures de pessebre al pati Ajuntament

Amb motiu del Tricentenari BCN, l’Ajuntament de Barcelona presenta una exposició que vincula art i tradició: Napolitanes. El pessebre setcentista al palau i al convent, una mostra que reuneix setze figures napolitanes i tres pessebres mallorquins dels segles XVIII i XIX, procedents dels fons del Museu Frederic Marès i del Museu Etnològic de Barcelona.

Els vincles polítics, econòmics i socials que, a finals de l’edat mitjana, unien Mallorca i Nàpols van afavorir l’intercanvi cultural i religiós entre aquests dos regnes. Mallorca va ser, de fet, una de les vies d’entrada a la Península del pessebre, una tradició nascuda a Itàlia –Sant Francesc d’Assís va ser-ne el creador i impulsor– i introduïda aquí per diversos ordes de Sant Francesc: franciscans, caputxins i clarisses. Amb els anys, Nàpols va esdevenir un important centre productor de figures, fins a assolir la màxima esplendor al segle XVIII. Aquesta és l’etapa a la qual pertanyen les figures de gran valor històric, cultural i museístic que s’hi exposaran. La mostra es podrà veure del 29 de novembre al 6 de gener a la Galeria del Pati de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume, en horari de les 11:00 a les 20:00 hores amb accés lliure.

 

L’avet de Nadal torna a la plaça Sant Jaume després de molts anys

Aquest Nadal els ciutadans també podran gaudir del nou arbre de Nadal ubicat a la plaça Sant Jaume. Aquest és un avet de 12 metres, un dels més alts de la ciutat, i és una de les principals novetats de la decoració nadalenca de Barcelona, ja que feia molts anys que aquest lloc tan emblemàtic no tenia el seu propi avet, patrocinat per Mercabarna-flor.

11119268975_b5e1831f13_z

L’escola Rosa Valls-formació ha estat l’encarregada de decorar aquest arbre amb un lineal de 170 metres format per flors d’hortènsia, grevíl·lees (un tipus de verd molt utilitzat al Nadal pel seu color vermellós) i estrelles construïdes amb joncs de color blanc. L’arbre, que ha estat cultivat a Catalunya i que prové del cultiu ecològic, també compta amb la il·luminació espectacular que ofereixen prop de 2.600 llums led.





Paraules clau

Alcalde Trias/ avet/ nadal/ pessebre/