El Districte de Sants-Montjuïc transforma el carrer Canalejas en un nou vial amb plataforma única : Servei de Premsa

El Districte de Sants-Montjuïc transforma el carrer Canalejas en un nou vial amb plataforma única

01/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Sants-Montjuïc ha iniciat l’obra de transformació i remodelació del carrer Canalejas, en els trams entre la Rambla Badal i Sant Medir, per una banda, i la Rambla Badal i Riera Blanca per l’altra. L’obra, per tant, beneficia dos barris dels districte: Sants i Sants-Badal.

canalejas

L’obra prevista suposa una inversió de 1.346.508 euros, i consisteix en transformar aquest vial en un carrer amb plataforma única, per una banda, i aprofitar l’obra per reurbanitzar-lo i millorar-lo amb l’objectiu de pacificar-hi el trànsit rodat per una banda, i millorar les condicions per al pas i l’ús que en fan els vianants per l’altra. De retruc, aquesta intervenció dignificarà aquest entorn i dinamitzarà el comerç de la zona.

L’obra, per tant, eliminarà les actuals voreres a diferent nivell, creant unes de noves al mateix nivell que la calçada. Les voreres es pavimentaran amb llosa de formigó,  i encintat granític. Pel que fa a la calçada, es pavimentarà amb llosa de 10x20x10. Es preveu una filera d’aparcament de dos metres d’ample al tram entre la Riera Blanca i la Rambla Badal.

Està prevista la plantació d’arbres a l’alineació del carrer, i s’instal•larà la xarxa de reg associada a l’arbrat. També està previst actuar en la xarxa d’il•luminació pública, en la xarxa de clavegueram per millorar-la, i soterrar els serveis que actualment discorren aeris al barri (amb grapats a les façanes). També s’instal•larà nou mobiliari urbà (cadires i papereres), s’adequarà la senyalització i es reubicarà l’estació actual del servei de bícing.

L’actuació que respon a demandes dels veïns fetes en els darrers anys, afectarà un àmbit de prop de 3.500 m2 de superfície i té una durada prevista de 6 mesos.





Paraules clau

Canalejas/ Sants-Montjuic/