El districte inicia un paquet d’obres al barri de La Maternitat i Sant Ramon amb 12 actuacions per millorar l’espai públic i la mobilitat : Servei de Premsa

El districte inicia un paquet d’obres al barri de La Maternitat i Sant Ramon amb 12 actuacions per millorar l’espai públic i la mobilitat

06/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de les Corts ha iniciat al novembre un paquet de 12 actuacions de regeneració urbana i millora de l’espai públic i els equipaments municipals al barri de La Maternitat i Sant Ramon, on destaca l’enjardinament del nou espai ampliat a la cruïlla de Riera Blanca i carretera de Collblanc, i un nou carril bici al carrer Sabino Arana, entre altres.

En aquestes últimes setmanes de l’any es realitzaran actuacions per millorar la mobilitat i l’espai públic, a partir de l’auditoria de l’espai públic realitzada pel Districte de les Corts, que recull les principals incidències a l’estat del carrer i les principals queixes ciutadanes per prioritzar les actuacions. Es repararan els enfonsaments de l’avinguda Albert Bastardas, en el tram comprès entre l’avinguda Diagonal fins el carrer de la Torre Melina, i es renovarà l’aglomerat asfàltic del carrer Pau Gargallo, i de la terciana de l’avinguda Diagonal des del quilòmetre zero fins a l’avinguda Gregorio Marañón.

 

Nou espai ajardinat a la cruïlla de Riera Blanca i carretera de Collblanc

En aquests dies també s’actuarà a la cruïlla del carrer Riera Blanca i la carretera de Collblanc, al xamfrà del costat muntanya/Besós, on s’enjardinarà l’espai públic que es va ampliar l’any 2012 de manera que s’aïlli els espais d’estada del soroll de la circulació. L’espai està envoltat perimetralment de bancs i cadires, i d’una nova plantació d’arbrat de creixement ràpid que amb la formalització d’un segon parterre enjardinat recollirà la històrica i gran bellaombra de la banda muntanya de la plaça.

Dins d’aquest paquet d’actuacions s’urbanitzarà un nou espai públic, amb arbrat, al solar actual que existeix entre els carrers Camí de Torre Melina, Josep Sunyol i Garriga, la carretera de Collblanc i la parada de tramvia d’Ernest Lluch.

 

Nou carril bici al carrer Sabino Arana i millores en la mobilitat

Per millorar les condicions de mobilitat de vianants i bicicletes al barri de La Maternitat i Sant Ramon s’implantarà un carril bici de dos sentits de circulació al costat Besós de la calçada del carrer de Sabino Arana, que connectarà l’avinguda Diagonal amb la Gran Via de Carles III i connectarà l’actual Xarxa de carrils bici. A més, es millorarà la cruïlla del carrer Joan Güell i l’avinguda Diagonal, a la plaça de Maria Cristina, per afavorir el creuament més ampli i accessible als vianants.

També s’instal·laran nous semàfors a la cruïlla dels carrers Sabino Arana i Salvador Cardenal per millorar les condicions de seguretat i ordenar els moviments dels vehicles en aquest encreuament entre dos vials, un en direcció muntanya-mar amb un sentit de circulació i l’altre amb dos sentits de circulació que comença i acaba a la cruïlla, formant un encreuament en T.

També es renovaran les grades i s’ampliaran els jocs infantils dels jardins Josep Munté i s’instal·larà un nou skate parc als jardins d’Aurea Cuadrado, sota el pont del carrer Manuel Azaña, renovant l’espai públic i habilitant rampes, graons, grades i altres elements per a la pràctica d’aquest esport. També es renovarà l’enllumenat i el mobiliari urbà i es plantarà nou arbrat.





Paraules clau

Les Corts/