L’Ajuntament de Barcelona neteja 253 persianes de comerços al districte de l’Eixample : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona neteja 253 persianes de comerços al districte de l’Eixample

06/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Districte de l’Eixample ha incorporat dos nous eixos comercials més a la campanya per a la neteja de persianes de comerços de la ciutat de Barcelona, inclosa dins del Pla de Millora de la Neteja Viària impulsat per Hàbitat Urbà. Així, els eixos de CorEixample i Sant Antoni també s’han sumat a aquesta iniciativa municipal que va iniciar-se, al mes de març, com a prova pilot a les zones comercials de Sagrada Família, Gaudí (Eixample), Rambles (Ciutat Vella), carrer de Sants (Sants-Montjuïc) i carrer Astúries (Gràcia).

En el cas del districte de l’Eixample, l’Ajuntament de Barcelona ha netejat un total de 253 persianes d’establiments comercials. Així, de les 253 persianes:

El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha explicat que “en un primer moment, només estava previst desenvolupar la campanya a l’eix comercial de Sagrada Família però, tenint en compte l’alt grau de demanda i satisfacció dels eixos, des del districte es va treballar per incloure també CorEixample i Sant Antoni Centre Comercial” i ha finalitzat “actualment, estem estudiant poder donar més cobertura en aquestes zones i poder ampliar a d’altres barris del districte”.

Aquesta campanya està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb els comerciants i /o propietaris de locals. Consisteix en una primera actuació dels serveis de neteja de l’Ajuntament, que deixen neta la persiana del comerç i el compromís dels comerciants i propietaris de fer el manteniment posterior.

Amb aquesta actuació els equips dels serveis de neteja treballen els diumenges i dies festius no comercials per tal de no interferir en el dia a dia dels comerços. Paral·lelament al procés de neteja de les persianes, el dia laborable anterior o posterior es realitza la neteja de les façanes, entrades d’aparcament i del mobiliari urbà dels voltants, amb la finalitat de realitzar una neteja integral de les zones on s’actuï.

En total a la ciutat, s’ha actuat ja a 512 persianes, entre persianes galvanitzades, monocromàtiques i de reixa.

 

Tres eixos comercials dinàmics i actius

El Sant Antoni Centre Comercial es va constituir l’any 1.995 per agrupar els establiments comercials i de serveis del barri de Sant Antoni de Barcelona. L’àmbit de treball d’aquest eix comercial està delimitat per la plaça Universitat, Gran Via de les Corts Catalanes, plaça d’Espanya, avinguda del Paral·lel, ronda de Sant Pau i ronda de Sant Antoni. En total, compta amb més de 2.000 establiments comercials i de serveis.

Pel que fa a l’associació de comerciants i professionals CorEixample, es va fundar l’any 1994 per dinamitzar social i econòmicament el territori comprès entre Diagonal, Gran Via, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan. L’eix compta amb 200 socis, que engloba comerços, restauració, professionals, serveis, entitats, etc, amb una preocupació comú: fer de la dreta de l’Eixample un millor lloc per treballar, comprar, passejar i viure-hi.

L’Eix Comercial de Sagrada Família és una entitat formada per diferents associacions de comerciants del barri que reuneixen un conjunt important de botigues que treballen interactuant el comerç de tota la vida amb els veïns del barri de Sagrada Família. El principal objectiu ha estat unificar tots els diferents tipus de botigues o empreses que conviuen al barri per aconseguir ser un col·lectiu més potent.

La Unió de botiguers Sant Pau Gaudí és l’agrupació d’establiments de comerç i serveis de l’avinguda Gaudí i dels seus voltants, que es va constituir al 1994 amb la finalitat de promoure el comerç de la zona.





Paraules clau

comerç/ Eixample/ persianes/