Neix la ‘New York to Barcelona Race’, una nova regata per rellançar la projecció de la capital catalana en el sector de la vela oceànica internacional : Servei de Premsa

Neix la ‘New York to Barcelona Race’, una nova regata per rellançar la projecció de la capital catalana en el sector de la vela oceànica internacional

06/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La ciutat de Barcelona, juntament amb Nova York, seran les protagonistes de la nova regata transoceànica de vela IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race, que s’ha presentat internacionalment al Salò Nàutic de París. Aquesta és una regata per a monocascs oceànics tripulats per dues persones que enllaçarà les dues grans ciutats el pròxim mes de juny en la seva primera edició.

La New York to Barcelona Race serà la primera prova del nou Campionat del Món IMOCA Ocean Masters que també s’ha presentat avui al Saló de Paris, en el que competiran els patrons d’aquests monocasc open de 60 peus (18,28 metres), i que culminarà el primer trimestre del 2015 amb l’organització de la Barcelona World Race.

L’objectiu del nou Campionat del Món IMOCA Ocean Masters és el de determinar un títol de Campió del Món cada dos anys, en base de dues regates far del calendari internacional, que són la Barcelona World Race (amb dos tripulants el 2014-2015) i la Vendée Globe (en solitari el 2016-2017).

El primer cicle d’aquest campionat començarà amb la nova regata amb dos tripulants entre Nova York i Barcelona. Després d’una setmana de regates davant de Manhattan, la sortida es donarà als peus de l’Estàtua de la Llibertat l’1 de juny de 2014. Una flota d’una desena de IMOCA Open 60 de diversos països intentarà batre la marca de referència de 16 dies, 6 hores, 3 minuts i 48 segons establerta per l’Estrella Damm d’Alex Pella, Pepe Ribes i Stan Schreyer en ocasió del New York – Barcelona Transoceanic Sailing Record, organitzat per la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB).

A la IMOCA Ocean Màsters New York to Barcelona Race, la FNOB, que ja organitza la Barcelona World Race, col·laborarà en diversos aspectes de la logística i organització de la regata amb Open Sports Management (OSM), l’agència que s’encarrega de la promoció internacional de la IMOCA (International Monohull Open Class Association). Fundada el 1991, la IMOCA és l’associació de classe que gestiona els monobucs Open de 60 peus. Amb més de 30 patrons membres, la classe IMOCA conjuga conceptes com els de competició, innovació, aventura humana i seguretat.

La Tinenta d’Alcalde barcelonina de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, també presidenta de la FNOB, ha manifestat la seva gran satisfacció per l’establiment de la nova regata que uneix Nova York amb Barcelona: “Significa un pas més en l’aposta clara que Barcelona ha fet pels esdeveniments esportius que ajudin a dinamitzar l’economia i a projectar el prestigi de la ciutat. Ens satisfà veure que estem consolidant aquesta línia.”

La tercera edició de la Barcelona World Race es presenta a París com l’estrella del IMOCA Ocean Màsters 2014, nou Campionat del Món de la classe

La Barcelona World Race clourà la primera edició del nou Campionat del Món IMOCA Ocean Màsters 2014. Precisament a l’estand que la Barcelona World Race comparteix al Saló Nautic de Paris amb la IMOCA, s’han presentat les grans línies de la tercera edició de la regata. La Barcelona World Race arriba a aquesta tercera edició plenament consolidada. És el màxim repte per a la navegació a dos al voltant del món, sense escales ni assistència.

Andor Serra, CEO de la Barcelona World Race, ha explicat les novetats esportives d’aquesta tercera edició: el recorregut passa pel sud de Nova Zelanda i qualsevol parada a terra, fins a un màxim de tres i una durada total de vuit dies, es penalitzarà amb 48 hores.

Serra ha anunciat que els objectius de patrocini de la regata ja han estat assolits ja que els principals patrocinadors – Estrella Damm, Renault i Johnson & Johnson – renoven per tercera vegada consecutiva la seva confiança en la Barcelona World Race. Així mateix ha explicat l’evolució de les inscripcions: “Els equips GAES i Mare ja estan inscrits oficialment , i el de l’Hugo Boss es presenta avui mateix en aquest estand. A un any de la regata , la participació s’estima entre 9 i 14 equips, que van ser el nombre de participants en la primera i segona edicions.”

L’executiu de l’ens organitzador de la Barcelona World Race ha destacat el compromís de la regata amb el medi ambient i la projecció científica establerta gràcies a la col·laboració i accions empreses amb la UNESCO. En el camp de la comunicació ha assenyalat el reforç en la distribució internacional d’imatges mitjançant l’acord signat amb ASO (Amaury Sport Organisation), així com la instal·lació del village de la regata a les emblemàtiques Rambles barcelonines, amb la finalitat d’aconseguir el màxim de participació popular.





Paraules clau

New York to Barcelona Race/ vela/