Comencen obres de microurbanització a 15 espais de la ciutat : Servei de Premsa

Comencen obres de microurbanització a 15 espais de la ciutat

07/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, ha iniciat les obres de microurbanització a 15 espais de la ciutat, que permetran convertir aquests espais degradats o en desús en nous espais públics de qualitat  que s’afegeixin als itineraris habituals d’ús a escala de barri. El pla de Microurbanitzacions, conjuntament amb el pla BUITS, pretén convertir solars abandonats en espais d’oportunitat per a la revitalització urbana, la dinamització social i, en molts casos, la renaturalització de la ciutat, amb una inversió econòmica ajustada.

En total el Departament de Projectes Urbans d’Hàbitat Urbà va encarregar la redacció de 18 projectes a equips de joves arquitectes per adequar, entre el 2013 i el 2014, els espais triats conjuntament amb els Districtes. Ara s’inicien les obres a 15 d’aquests espais, amb un pressupost per a cadascun d’ells de 60.000 euros, i una factura global per a l’Ajuntament de 900.000 euros.

Els solars escollits on es faran les microurbanitzacions es reparteixen de manera homogènia per tots els districtes de la ciutat i inclouen espais tan emblemàtics com el solar Germanetes o de l’Hospital Clínic, a l’Eixample, l’antiga Casita Blanca, a Vallcarca, l’espai de Talleres Muñoz, a Mare de Déu de Montserrat o la Font d’en Fargas, tots dos a Horta-Guinardó, o el Pou de la Figuera, a Ciutat Vella.

Les actuacions previstes, que ja s’han començat a executar, preveuen crear zones d’estada, amb bancs, zones enjardinades o nova il•luminació, en alguns casos instal•lar jocs com petanques o pistes de basquet, arranjar aparcaments, àrees de joc infantil o àrees de gossos. Les obres tenen una durada prevista aproximada de dos mesos.

Aquestes 15 actuacions, i les que es faran al llarg del 2014, se sumen a les vuit primeres intervencions que Hàbitat urbà va impulsar l’any passat i que van permetre urbanitzar nous espais de trobada o us ciutadà, pistes esportives o jocs infantils.





Paraules clau

microurbanitzacions/