L’Eixample destina 1,6 milions d’euros per fer diverses actuacions en equipaments i espais públics del districte : Servei de Premsa

L’Eixample destina 1,6 milions d’euros per fer diverses actuacions en equipaments i espais públics del districte

08/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de l’Eixample està executant actualment 20 actuacions per tal de millorar la qualitat de l’espai públic del districte i alguns dels seus equipaments. Aquestes són obres que finalitzaran abans de finals d’any i que compten amb una inversió municipal d’1,6 milions d’euros.

El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha destacat la rellevància d’aquesta inversió tot recordant que “per al govern municipal del districte el manteniment de la via pública és una clara aposta” i ha afegit que “per aquest motiu any rere any anem desenvolupant diverses actuacions de manteniment tant d’espais com d’equipaments públics per tal de millorar el nivell de vida dels nostres veïns i veïnes”.

 

Millores a l’espai públic

El districte de l’Eixample es troba entre els primers de la ciutat en el que a intensitat d’ús de l’espai públic es refereix, degut a la seva situació tan cèntrica i al gran nombre de visitants que rep anualment. Per aquest motiu, per mantenir la via pública i els equipaments en el nivell de qualitat que els hi pertoca, des del districte s’inverteixen un total de 12 actuacions amb un cost de 1,23 milions d’euros.

Les actuacions són:

–       Arranjament de voreres del carrer Girona, entre els carrers de Casp i Aragó.

–       Arranjament de voreres a la ronda Sant Pere, entre els carrers de Bailén i Bruc.

–       Millora de l’accessibilitat de l’avinguda Roma, entre Viladomat i Llansà.

–       Arranjament de voreres de Sardenya i Marina, entre Mallorca i Aragó.

–       Arranjament de voreres a l’entorn de L’Auditori, als carrers de Padilla, Lepant i Ribes.

–       Arranjament de voreres del carrer Paris, entre Calàbria i Borrell.

–       Arranjament de voreres del carrer Calàbria, entre Aragó i València.

–       Arranjament de voreres del carrer Rocafort, entre Consell de Cent i Aragó.

–       Arranjament de voreres del carrer Sardenya, entre Consell de Cent i diputació.

–       Instal·lació de cadires en l’espai urbà.

–       Obres d’arranjament de voreres al barri de Sant Antoni.

–       Arranjament i pintura en bancs a la via pública.

Una de les actuacions més rellevants és la d’arranjament i pintura en bancs de la via pública que duen a terme interns en règim de semillibertat, a través del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) del Departament de Justícia, empresa que té com a objectiu la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball productiu. Els serveis exteriors del CIRE són colles d’interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en àmbits com el manteniment urbà, la neteja forestal, els trasllats o les reformes, amb vista, entre altres objectius, a l’adquisició d’hàbits que els ajudin a multiplicar les seves possibilitats de reinserció.

 

Actuacions a alguns equipaments del districte

Els equipaments del districte també seran objecte d’algunes actuacions amb una inversió total de 356.264 euros, que es destinaran al camp de futbol Fort Pienc, al centre cívic Casa Elizalde., al centre Cívic Golferichs, al centre cívic Sagrada Família i a l’estació del Nord i la seu de la Guàrdia Urbana. En total, són 8 actuacions.

Les actuacions previstes són:

–       Millores en el centre cívic Casa Elizalde: modificació de la planta baixa i semisoterrani, nova ordenació dels espais de gimnàstica (nova sala) i vestidor, nou taller, millores als accessos per fer-los tots accessibles. Protecció de les humitats que provenen de l’interior d’illa.

–       Adequació i millores en el centre cívic Golferichs: nova reixa de separació de la seu de Català Roca i el Centre cívic, impermeabilització de la coberta de la  Fundació Català Roca, ampliació dels vestidors de la sala polivalent.

–       Millores en l’estació del Nord. Accés al poliesportiu: impermeabilització de l’accés al poliesportiu de l’Estació del Nord.

–       Millores a la seu de la Guàrdia Urbana: modificacions en la distribució de les seves dependències per a adaptar-se als nous requeriments. Ampliació zona esbarjo i unificació de despatxos de  serveis nocturns i diürns.

–       Millora d’accessos al centre cívic de Sagrada Família: nou vestíbul per independitzar climàticament l’accés al centre i modificació de les portes d’entrada.

–       Instal·lació de xarxes perimetrals al camp municipal de Fort Pienc: noves xarxes a on no hi havia per a evitar que surtin les pilotes del camp de futbol.

–       Millores de les grades al camp de futbol de Fort Pienc: impermeabilització de les grades per a evitar filtracions als vestidors i noves escales per a facilitar l’accessibilitat.

–       Canvi de gespa artificial al camp de futbol Fort Pienc: canvi de gespa artificial al camp petit de futbol Fort Pienc.

 

 





Paraules clau

Eixample/ equipaments/