L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat els projectes de remodelació dels mercats de Vall d’Hebron i el Bon Pastor : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat els projectes de remodelació dels mercats de Vall d’Hebron i el Bon Pastor

09/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la realització dels avantprojectes, projectes bàsics i projectes executius de les obres de remodelació dels mercats de Vall d’Hebron i el Bon Pastor a les empreses BAAS Jordi Badia, SLP i Arquitectura & Instal•lacions, AA25, SCP, respectivament.

Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats ha declarat: “Aquestes noves adjudicacions s’afegeixen al procés de reforma i de modernització dels mercats municipals en curs que sumen una inversió de 130 milions d’euros per a tot el mandat”.

L’empresa BAAS Jordi Badia, SLP ha estat l’adjudicatària de la realització de l’avantprojecte, projecte bàsic i projecte executiu de les obres de remodelació del mercat de la Vall d’Hebron per un import de 171.600 euros, un cop tancat el procés d’adjudicació d’aquesta fase de la reforma endegat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB).

Per la seva part, Arquitectura & Instal•lacions, AA25, SCP ha estat l’adjudicatària de la realització de l’avantprojecte, projecte bàsic i projecte executiu de les obres de remodelació del mercat del Bon Pastor per un import de 180.000 euros, dins del mateix procés d’adjudicació anterior.

 

Característiques de la reforma de la Vall d’Hebron

El projecte de Vall d’Hebron consistirà en la millora de l’accessibilitat al mercat, tant per a vianants com per a vehicles; la reordenació de la zona logística de càrrega i descàrrega; la creació d’un espai comercial per a l’autoservei amb una superfície al voltant dels 1.000 metres quadrats; la millora de les condicions de l’aparcament i de la comunicació entre les diferents plantes del mercat; la implantació d’una nova façana i la millora general de les instal•lacions i serveis.

L’edifici del mercat de la Vall d’Hebron consta d’una planta baixa i altell i tres plantes soterrades, una de les quals està destinada a zona logística, magatzems i cambres frigorífiques, i les altres dues per a aparcament per als clients. Té una superfície total construïda de 7.968 metres quadrats. L’any 2009 ja es va fer una millora provisional a la planta baixa, on hi ha les parades del mercat.

 

Nou edifici per al mercat del Bon Pastor

En el cas del mercat del Bon Pastor es tracta de la construcció d’un nou edifici, ja que l’anterior es va enderrocar i l’activitat comercial es desenvolupa actualment en una carpa que actua com a mercat provisional. Les noves instal•lacions del mercat del Bon Pastor comptaran amb una sala de vendes d’una vintena de parades i, seguint el model Barcelona de remodelació dels mercats, està prevista la incorporació d’un autoservei.

El nou mercat tindrà també un aparcament per a clients de l’autoservei i el mercat, una nova zona logística de càrrega i descàrrega amb reserva de places de vehicles industrials i un espai dedicat a la brossa i el reciclatge. El magatzem serà independent de la zona de càrrega i descàrrega i tindrà accés directe.

 

7 mercats en remodelació

Amb aquestes dues noves instal•lacions, són set els mercats que s’estan remodelant actualment a Barcelona: Ninot, Sant Antoni, Sants, Guinardó i Sant Martí. Recentment, s’han estrenat els mercats renovats de Provençals, la Guineueta i Encants Barcelona, a més del nou pàrquing del de la Boqueria.





Paraules clau

mercats/