L’Ajuntament de Barcelona acull lectura en Braille d’un fragment d’El Petit Príncep : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona acull lectura en Braille d’un fragment d’El Petit Príncep

12/12/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

El proper divendres, 13 de desembre, a les 11 hores, l’Ajuntament de Barcelona acollirà la lectura en Braille d’un fragment d’un capítol d’El Petit Príncep. L’acte, que se celebrarà al Saló de Cròniques del consistori, estarà presidit per la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni.

Aquesta lectura s’inclou dintre dels actes que la Fundació Saint-Exupéry i el Govern de la Generalitat de Catalunya, amb motiu dels 70 anys de la seva publicació, han organitzat arreu de Catalunya per recuperar els valors intemporals de l’obra. L’ONCE també contribueix a la lectura en el sistema de lectoescriptura inventat per Louis Braille.

El Petit Príncep és l’obra literària francesa més coneguda al món, ha estat traduït a més de 265 idiomes, se n’han fet més de 1.300 edicions i se n’han venut més de 145 milions de còpies. El personatge intemporal d’Antoine de Saint-Exupéry s’ha convertit en una icona portadora de valors positius i actuals: la pau, la protecció del planeta, la protecció de la infància, la tolerància, l’intercanvi cultural, i el dret a l’educació.

A l’acte hi col•labora l’Associació ‘El Petit Príncep’ de Catalunya, entitat sense ànim de lucre, els fins de la qual són fomentar el coneixement i els valors del llibre: l’amistat, la solidaritat, la pau, la diversitat, la tolerància, els drets humans, etc… a través d’activitats com lectures públiques, taules rodones sobre l’obra, organització d’exposicions, creació de materials didàctics pels centres educatius, entre d’altres.





Paraules clau

El Petit Príncep/