L’alcalde inaugura la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social : Servei de Premsa

L’alcalde inaugura la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social

13/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde Xavier Trias inaugura demà, dissabte 14 de desembre, a les 12:00 hores, la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social acompanyat de la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

Aquesta Fira, que enguany arriba a la seva segona edició i estarà situada a Jardinets de Gràcia, tindrà lloc fins el proper 22 de desembre, té l’objectiu de promoure el compromís ciutadà i el voluntariat a Barcelona i facilitar la col•laboració de la ciutadania amb les entitats.

En el marc d’aquesta mostra, les entitats i empreses d’economia social que treballen en la inserció sociolaboral poden exposar i vendre els productes de qualitat que elaboren. Aquestes són empreses d’inserció, centres especials de treball i entitats d’inserció laboral que formen part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona.

Davant de l’èxit de l’any passat, la Fira es durà a terme durant un dia més, passant de 9 a 10 dies; el doble el nombre de casetes, 24 en total davant de les 12 de l’any passat; i també augmenten les entitats participants passant de 23 l’any 2012 a 34 aquest any.

Un dels productes que es podran adquirir a la Fira és la Polsera Solidària, una iniciativa que també arriba a la segona edició amb l’objectiu de recaptar fons per projectes solidaris desenvolupats a la ciutat de Barcelona i que es destinaran a entitats de la ciutat.

La polsera es distribuirà a través de les entitats de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva que la sol•licitin i també es podrà comprar a la Fira Solidària de Jardinets de Gràcia. El preu de venda serà de 3€. La venda íntegra de la polsera serà a benefici per l’entitat.

Aquest any la Polsera Solidària compta amb uns padrins d’excepció com són els futbolistes Sergi Busquets, Jordi Alba, Marc Bartra, Kiko Casilla i Sergio Garcia; la nadadora Erika Villaécija; els periodistes Toni Albà, Xavier Coral, Helena Garcia Melero i Agnès Marquès; i la model Judith Mascó.

Les entitats que s’han adherit al projecte de la Polsera són: ACATHI; Accem; Adoratrius (Projecte SICAR cat); AEC-GRIS Fundació Privada; AFANOC; Asociación de orientación de mujeres migrantes en Cataluña; Associació Amputats Sant Jordi; Associació ATRA; Associació Catalana LA LLAR de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple; Associació Cultura Social; Associació de la Paràlisi Cerebral – ASPACE; Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3; Associació Dit i Fet; Associació Educativa Integral del Raval; Associació in via; Associació Intercultural Diàlegs de Dona; Associació Lligam; Associació Noves Amistats; Associació Salut i Família; Associació Solidaritat amb la Gent Gran; Associació Veïns i Veïnes de Can Baró; Cehda-Ghana; Centre Cruïlla (Parròquia Sant Bernat); Centre d’acollida Assis; Centre Obert Heura Gràcia; Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona; Conex Fons de Coneixement i Experiència; Contes pel món; Coordinadora d’Entitats del Poble-sec; Creu Roja a Barcelona; EDUCO; El Gra de Blat; EQMON, associació pel Quart Món; Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals; Fundació Ajuda i Esperança; Fundació APIP – ACAM; Fundació Catalana de l’Esplai; Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral; Fundació Catalana Síndrome de Down; Fundació Ciutat i Valors; Fundació Comtal; Fundació IReS; Fundació Privada AVISMÓN-CATALUNYA; Fundació Privada Claperós; Fundació Privada el XOP; Fundació Privada Escó; Fundació Privada Trinijove; Fundació SOS (Dia Universal de la Infància); Fundació Tot Raval; Impulsem sccl; Llar Santa Isabel i Residència Mare Teresa – Congregació Serventes de la Passió; Nexe Fundació; Obra Social Santa Lluïsa de Marillac; Salesians Sant Jordi (Martí-Codolar); Suara Cooperativa; SURT, Fundació de dones; Taller Escola Sant Camil.





Paraules clau

Fira Solidària de Nadal d’Economia Social/